News

Kevin Luckassen, cel mai dorit atacant din Liga 1. Povestea fotbalistului care face senzaţie la Viitorul

26.01.2021 | 20:01
Kevin Luckassen cel mai dorit atacant din Liga 1 Povestea fotbalistului care face senzatie la Viitorul
ADVERTISEMENT

Kevin Lucakssen a înscris o dublă de senzație cu Sepsi și este cel mai dorit atacant din Liga 1. Olandezul de origine ganeză are nouă goluri marcate în 17 meciuri în acest sezon și o pasă decisivă.

Atacantul lui Viitorul Constanța are 27 de ani și 1,85 și este evaluat la 500.000 de euro conform transfermarkt. Fotbalistul are și două meciuri la naționala U19 a Olandei, înscriind două goluri chiar la debut.

ADVERTISEMENT

Luckassen vine dintr-o familie de fotbaliști, fratele său fiind văzut drept înlocuitorul lui Erling Haaland. Brian Brobbey are 18 ani și joacă la Ajax Amsterdam.

Kevin Luckassen a început fotbalul la AZ Alkmaar. S-a luat la bătaie la un antrenament

Kevin Luckassen este un produs al centrului de copii și juniori al clubulului olandez AZ Alkmaar, unde a petrecut nu mai puțin de cinci ani. A început fotbalul pe străzile din Eindhoveen, iar mama sa l-a dus la clubul Amstelveen Heemrad pentru a-l scoate de pe străzi.

ADVERTISEMENT

Nu a reușit să debuteze în prima ligă din Olanda, iar în 2013 se transferă în Scoția la Ross Country, unde debutează chiar împotriva lui Celtic Glasgow. Din cauza unor accidentări repetate este folosit în doar 16 partide, iar după doar șase luni se transferă la Slovan Liberec.

În Cehia reușeste șapte goluri în 36 de partide și își ajută echipa să câștige Cupa, în finala cu Jablonec, scor 2-1, însă se accidentează din nou și pierde echipa. Urmează un transfer în Austria la St. Polten, unde înscrie doar patru goluri în 23 de partide, iar contractul îi este reziliat la finalul sezonului, după ce s-a luat la bătaie la un antrenament cu un coechipier.

ADVERTISEMENT

Urmează o experiență nefastă în liga a doua engleză

Kevin Luckassen semnează în 2018 cu Northampton, club din a doua ligă engleză, joacă doar patru partide însă reușește să înscrie un gol chiar la meciul de debut. Revine în Olanda la echipa de liga a doua, Aimere City, unde marchează doar două goluri în 26 de partide. De aici, cariera lui Luckassen avea să ia o nouă turnură, după ce este adus în România de către Poli Iași în 2020, din postura de jucător liber de contract.

La Poli Iași, olandezul joacă 15 partide și reușește să marcheze cinci goluri, iar calitățile sale îi atrag atenția lui Gheorghe Hagi, care îl aduce gratis la Viitorul Constanța, ca rezervă pentru Gabi Iancu. Odată cu plecarea lui Gabi Iancu, Kevin Luckassen devine titular incontestabil, însă este dorit de mai multe cluburi.

ADVERTISEMENT

Sergiu Buș l-a recomandat pe Luckassen la FCSB. Dan Petrescu în vrea la Kayserispor

Sergiu Buș a suprins după plecarea de la FCSB și l-a recomandat drept înlocuitor pe Kevin Luckassen, pe care îl consideră variantă ideală pentru echipa lui Toni Petrea: „Îl văd pe Octavian Popescu în bandă, așa cred eu. Sigur, Steaua poate juca și fără vârf. Dacă mă pui să recomand un atacant, poate ar fi Luckassen”, a spus Sergiu Buș pentru gsp.ro, după transferul în Coreea de Sud.

Conform digisport.ro, Dan Petrescu îl dorește insistent pe Kevin Luckassen în Turcia la Kayserispor, unde poate fi coleg cu Denis Alibec, Săpunaru și Silviu Lung Jr. Denis Alibec este accidentat, iar „Bursucul” vrea neapărat să aducă un vârf, după ce a pierdut cu 3-0 partida cu Fenerbahce.

Basarab Panduru e de aceeași părere și consideră că Luckassen poate fi o soluție pentru FCSB după plecarea lui Sergiu Buș, în condițiile în care echipa lui Toni Petrea nu are vârf de careu: „Mi se pare că seamănă cu Gnohere, dar nu are probleme cu greutatea. Nu m-aş mira dacă FCSB s-ar gândi să-l transfere pe Kevin Luckassen în viitor”, a spus fostul jucător al Stelei.

  • 500.000 de euro este cota lui Kevin Luckassen conform transfermarkt.com
  • 14 goluri a marcat atacantul olandez în Casa Pariurilor Liga 1
  • 30 iunie 2022 e data la care expiră contractul fotbalistului cu Viitorul Constanța
ADVERTISEMENT
Tags: