Life

Kevin Spacey, bun de plată! Actorul, amendat cu 31 de milioane de dolari pentru hărțuire sexuală

Ultimii ani au fost marcaţi de scandaluri sexuale pentru actorul din House of Cards, Kevin Spacey. Acesta este nevoit să plătească producătorului serialului 31 de milioane de dolari pentru încălcarea contractului.
23.11.2021 | 15:19
Kevin Spacey bun de plata Actorul amendat cu 31 de milioane de dolari pentru hartuire sexuala
Kevin Spacey actorul din House of Cards trebuie să achite daune morale de 31 milioane de dolari. Sursa foto: Hepta.com
ADVERTISEMENT

Actorul Kevin Spacey trebuie să achite producătorului „House of Cards” 31 de milioane de dolari daune pentru comportament sexual neadecvat și pentru încălcarea contractului.

Această decizie este rezultatul unui proces care a durat doi ani şi care a creat foarte multe revolte.

ADVERTISEMENT

Kevin Spacey, acuzat de hărțuire sexuală

Spacey, interpretul personajului principal Frank Underwood în „House of Cards”, pe cât de uşor a cunoscut faima, pe atât de uşor a cunoscut şi declinul.

În urma scandalurilor sexuale, actorul a fost suspendat, apoi concediat din serialul Netflix, după ce au apărut acuzaţii foarte grave la adresa lui.

ADVERTISEMENT

Media Rights Capital (MRC) a declarat că i-a fost suspendată activitatea actorului încă din 2017, atunci când au apărut numeroase plângeri legate de comportamentul neadecvat al actorului.

Mai multe persoane din echipa de producţie s-au declarat afectate profund de agresiunile sexuale pe care le-au îndurat din partea lui Kevin Spacey, se arăta într-un material edition.cnn.com

ADVERTISEMENT

Comportamentul actorului a creat revoltă

Pe fondul forfotei create de acest scandal, au apărut noi acuzaţii și alte victime şi-au făcut curaj pentru a relata ce experienţe au traversat.  Actorul Anthony Rapp a declarat, pentru BuzzFeed News, faptul că şi el a fost o victimă a agresiunilor sexuale din partea actorului. Conform celor declarate, acesta i-ar fi făcut avansuri la o petrecere în 1986, când avea doar 14 ani.

Kevin Spacey s-a apărat declarând că nu îşi aminteşte incidentul şi, cel mai probabil, era sub influenţa băuturilor alcoolice. Actorul şi-a cerut scuze pentru comportamentul său şi şi-a exprimat regretele pentru cele întâmplate.

ADVERTISEMENT

După criza de imagine suferită de Spacey, casa de producţie a subliniat că a fost nevoitî să oprească sezonul 6 „House of Cards” şi să îl rescrie. Înainte de apariţia acuzaţiilor, fuseseră filmate deja două episoade din serial, iar sezonul 6 – care urma să aibă 13 episoade – era scris aproape în întregime.

În final, ultimul sezon a avut 8 episoade, pentru a respecta termenul de livrare contractual.

Media Rights Capital a subliniat că, pentru ei, siguranţa echipei este cea mai importantă, tocmai de aceea îşi doresc fie cât mai clar înţeles mesajul prin care responsabilitatea este un pilon cheie în activitatea lor şi nu acceptă şi nu tolerează abaterile morale ce afectează buna organizare a echipei.

ADVERTISEMENT
Tags: