Fotbal international

Keylor Navas a anunţat că va pleca de la Real Madrid! Costaricanul, nemulţumit de statutul de rezervă

06.09.2018 | 21:04
Keylor Navas a anunţat că va pleca de la Real Madrid! Costaricanul, nemulţumit de statutul de rezervă

Keylor Navas a devenit rezervă la Real Madrid după ce formaţia spaniolă l-a achiziţionat în această vară pe Thibaut Courtois de la Chelsea în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. Fotbalistul din Costa Rica a ameninţat că va pleca de la campioana Europei în cazul în care belgianul va ocupa în permanenţă locul de titular în primul 11 gândit de Julen Lopetegui.

Publicaţia belgiană 7sur7.be. a anunţat că portarul alături de care Real Madrid a făcut istorie în ultimele 3 sezoane este dispus să plece la finalul sezonului dacă nu va avea şi el ocazia să joace în partidele amicale. Noul antrenor al formaţiei spaniole a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, cel puţin pentru a calma spiritele, că va utiliza un portar în campionat şi unul în Liga Campionilor.

Keylor Navas vrea să lupte pentru locul de titular la Real Madrid

Portarul din Costa Rica mai are doi ani de contract cu formaţia de pe Santiago Bernabeu şi a declarat în mai multe rânduri că vrea să lupte pentru un loc de titular, dar dacă antrenorul echipei nu va face alegerile potrivite va pleca în cele din urmă. Navas a sosit la Real Madrid în 2014 şi a câştiga Liga Campionilor în toate cele trei sezoane în care a apărat poarta echipei după venirea de la Levante, într-o afacerea care i-a costat pe madrileni doar 10 milioane de euro.

Manchester City şi-a manifestat interesul pentru Navas

Portarul este dorit de Pep Guardiola la Manchester City, conform unor informaţii apărute în presa spaniolă.  Pep Guardiola, tehnicianul formaţiei britanice, are nevoie cu disperare de un nou portar după ce Claudio Bravo, al doilea goalkeeper din lot, a suferit o accidentare la tendonul lui Ahile şi ar putea să lipsească până la finalul sezonului.

Keylor Navas a sosit în 2014 la Real Madrid, iar clubul din capitala Spaniei a câştigat de trei ori Liga Campionilor cu el în poartă. Costaricanul a depăşit borna celor 100 de partide pentru echipa antrenată de către Julen Lopetegui, dar are şanse mici să mai poată apăra din postura de titular după ce a fost achiziţionat belgianul Thibaut Courtois de la Chelsea în schimbul sumei de 30 de milioane de euro. Formaţia londoneză l-a cumpărat în schimb pe Kepa Arrizabalaga de la Athletic Bilbao cu 80 de milioane de euro, sumă care reprezintă clauza de reziliere a portarului. Bascul a ajuns în capitala Angliei după ce a fost în această vară şi pe lista de transferuri a celor de la Real Madrid înainte de CM 2018.

Navas a fost titular în primele trei etape din noul sezon în LaLiga, dar Julen Lopetegui a decis să îl titularizeze pe Thibaut Courtois în meciul cu Leganes. Decizia fostului selecţioner al Spaniei a fost criticată dur de multă lume, iar acest lucru a creat o atmosferă tensionată în lotul echipei. Sergio Ramos a fost filmat la încălzirea dinaintea meciului în timp ce s-a dus să discute cu Keylor Navas, iar pe Thibaut Courtois l-a evitat în tot acest timp. Costaricanul a primit tiltul de cel mai bun portar în ultimul sezon din Champions League.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri