Sport

Khabib Nurmagomedov a refuzat o ofertă cu 8 zerouri ca să nu-și supere mama. Cine ar fi trebuit să fie adversarul rusului

Fostul luptător UFC, rusul Khabib Nurmagomedov, s-a retras din activitate la vârsta de 32 de ani. Pentru că mama lui nu suporta să-l vadă luptând, acesta a refuzat o bursă fantastică.
28.05.2021 | 16:18
Khabib Nurmagomedov a refuzat o oferta cu 8 zerouri ca sa nusi supere mama Cine ar fi trebuit sa fie adversarul rusului
Khabib Nurmagomedov
ADVERTISEMENT

Promoterii luptelor de contact i-au propus o întâlnire în urma căruia s-ar fi ales cu o avere, indiferent de rezultat, dar Nurmagomedov a refuzat justificând că nu vrea să-i facă rău mamei.

Khabib Nurmagomedov s-a retras oficial anul trecut, atunci când tatăl său a murit din cauza COVID-19. De atunci rusul a refuzat toate ofertele cu care a fost ademenit.

ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov – Floyd Mayweather ar fi fost lupta secolului

Nurmagomedov s-a retras din circuitul UFC la doar 32 de ani, fără să fi cunoscut înfrângerea la categoria uşoară. Rusul a triumfat în toate cele 29 de lupte în care a intrat în cușcă.

Mai înainte să se retragă, luptătorul îl provocase pe Floyd Mayweather, la rândul lui neînvins în întreaga carieră în box-ul profesionist.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă provocarea a fost lansată în 2018, promoterii au încercat să o actualizeze și i-au oferit lui Nurmagomedov 100 de milioane de euro pentru a urca în ring cu Mayweather.

”Poate că lumea nu mă va înţelege. Simt că fiecare luptă şi fiecare antrenament o fac pe mama să mai piardă câţiva ani din viaţă. Am venit în acest sport să arăt cine sunt. Sunt campion mondial, sunt cel mai bun, mi-am apărat titlul de trei ori. Ce a mai rămas? Doar bani.

ADVERTISEMENT

Dar nu am nevoie să lupt pentru bani. Am devenit campion mondial şi sunt fericit cu ce am făcut. Acum nu mai am nimic de demonstrat”, a declarat Khabib Nurmagomedov.

Nurmagomedov era decis să renunțe încă din 2018

În 2018, Khabib Nurmagomedov l-a învins în cușcă pe la fel de celebrul Connor McGregor, dar finalul întâlnirii a declanșat un imens scandal după ce unul dintre oamenii din staff-ul rusului a intrat în cușcă și l-a lovit pe luptătorul irlandez.

ADVERTISEMENT

Rusul a fost penalizat și risca să rămână fără centura mondială din cauza acelui incident. Nurmagomedov a amenințat că pleacă din UFC dacă omul din staff-ul său va fi concediat.

Rusului i s-a reținut oricum o sumă importantă din prima de meci și riscă să fie amendat și suspendat.

A continuat să lupte până la sfârșitul anului trecut când s-a retras oficial după ce l-a învins pe Justin Gaethje. Rusul a luat această decizie din cauza faptului că și-a pierdut tatăl. Acesta din urmă a decedat în luna iulie a anului trecut după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT