Sport
notix pixel id

Khabib Nurmagomedov a refuzat o ofertă cu 8 zerouri ca să nu-și supere mama. Cine ar fi trebuit să fie adversarul rusului

Fostul luptător UFC, rusul Khabib Nurmagomedov, s-a retras din activitate la vârsta de 32 de ani. Pentru că mama lui nu suporta să-l vadă luptând, acesta a refuzat o bursă fantastică.
28.05.2021 | 16:18
Khabib Nurmagomedov a refuzat o ofertă cu 8 zerouri ca să nu-și supere mama. Cine ar fi trebuit să fie adversarul rusului
Khabib Nurmagomedov
ADVERTISEMENT

Promoterii luptelor de contact i-au propus o întâlnire în urma căruia s-ar fi ales cu o avere, indiferent de rezultat, dar Nurmagomedov a refuzat justificând că nu vrea să-i facă rău mamei.

Khabib Nurmagomedov s-a retras oficial anul trecut, atunci când tatăl său a murit din cauza COVID-19. De atunci rusul a refuzat toate ofertele cu care a fost ademenit.

Khabib Nurmagomedov – Floyd Mayweather ar fi fost lupta secolului

Nurmagomedov s-a retras din circuitul UFC la doar 32 de ani, fără să fi cunoscut înfrângerea la categoria uşoară. Rusul a triumfat în toate cele 29 de lupte în care a intrat în cușcă.

ADVERTISEMENT

Mai înainte să se retragă, luptătorul îl provocase pe Floyd Mayweather, la rândul lui neînvins în întreaga carieră în box-ul profesionist.

Chiar dacă provocarea a fost lansată în 2018, promoterii au încercat să o actualizeze și i-au oferit lui Nurmagomedov 100 de milioane de euro pentru a urca în ring cu Mayweather.

ADVERTISEMENT

”Poate că lumea nu mă va înţelege. Simt că fiecare luptă şi fiecare antrenament o fac pe mama să mai piardă câţiva ani din viaţă. Am venit în acest sport să arăt cine sunt. Sunt campion mondial, sunt cel mai bun, mi-am apărat titlul de trei ori. Ce a mai rămas? Doar bani.

Dar nu am nevoie să lupt pentru bani. Am devenit campion mondial şi sunt fericit cu ce am făcut. Acum nu mai am nimic de demonstrat”, a declarat Khabib Nurmagomedov.

ADVERTISEMENT

Nurmagomedov era decis să renunțe încă din 2018

În 2018, Khabib Nurmagomedov l-a învins în cușcă pe la fel de celebrul Connor McGregor, dar finalul întâlnirii a declanșat un imens scandal după ce unul dintre oamenii din staff-ul rusului a intrat în cușcă și l-a lovit pe luptătorul irlandez.

Rusul a fost penalizat și risca să rămână fără centura mondială din cauza acelui incident. Nurmagomedov a amenințat că pleacă din UFC dacă omul din staff-ul său va fi concediat.

ADVERTISEMENT

Rusului i s-a reținut oricum o sumă importantă din prima de meci și riscă să fie amendat și suspendat.

A continuat să lupte până la sfârșitul anului trecut când s-a retras oficial după ce l-a învins pe Justin Gaethje. Rusul a luat această decizie din cauza faptului că și-a pierdut tatăl. Acesta din urmă a decedat în luna iulie a anului trecut după ce a fost diagnosticat cu COVID-19.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik