Sport

Khabib Nurmagomedov nu s-a retras cu mâna goală. A încasat o avere după ultimul meci

27.10.2020 | 09:00
Khabib Nurmagomedov nu sa retras cu mana goala A incasat o avere dupa ultimul meci
ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov (32 de ani) l-a învins pe Justin Gaethje și s-a retras din UFC. Rusul a încasat un cec în valoare de cinci milioane de euro pentru victoria împotriva luptătorului american.

Conform The Sun, aceasta este suma pe care „Vulturul” a primit-o pentru succesul de la UFC 254, gală în care a obținut victoria cu numărul 29 a carierei. La cele cinci milioane de euro se adaugă și un bonus de  77 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

În schimb, pierzătorul Gaethje a plecat acasă cu o sumă mult mai mică de bani, 330 de mii de euro. Pentru american, înfrângerea cu Nurmagomedov a fost a treia din cariera în MMA.

Khabib Nurmagomedov s-a retras la UFC 254. Cinci milioane de euro pentru ultimul meci din carieră

Khabib a declarat că nu va mai intra niciodată în cușcă din cauza faptului că și-a pierdut tatăl. Acesta din urmă a decedat în luna iulie după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Abdulmanap Nurmagomedov era cel care îl pregătea pe Khabib. Fostul campion mondial la categoria ușoară a afirmat că nu dorește să mai lupte după meciul cu Gaethje deoarece așa i-a promis mamei sale.

ADVERTISEMENT

„Nu voi mai veni aici fără tatăl meu”

Deși nu va mai urca în octagon, Khabi va rămâne unul dintre cei mai buni luptători din istoria MMA. Rusul are un palmares de 29 de victorii și niciun eșec. 28 din cele 29 de succese au fost obținute cu Abdulmanap Nurmagomedov antrenor.

„A fost ultima mea luptă. Nu voi mai veni aici fără tatăl meu. Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă.

ADVERTISEMENT

Îți mulțumesc, Justin. Știu multe lucruri despre tine, știu că îți ajuți oamenii. Fii aproape de părinții tăi, nu știi ce se poate întâmpla mâine”, a declarat Khabib la finalul meciului de la UFC 254.

Khabib nu are un CV impresionat doar în Mixed Martial Arts. Rusul este și fost campion mondial la Sambo. El a cucerit medalia la aur la competițiile la care Rusia a participat în 2009 și în 2010.

ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov este un expert și în judo, rusul având centura neagră în această disciplină.

ADVERTISEMENT