News

Khabib Nurmagomedov și-a anunțat retragerea din UFC! Care este motivul deciziei şi ce avere are. Video

25.10.2020 | 12:52
Khabib Nurmagomedov sia anuntat retragerea din UFC Care este motivul deciziei si ce avere are Video
Se întoarce Khabib în ring? Top 10 reveniri spectaculoase în lumea sportului
ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov a obținut o victorie impresionantă cu Justin Gaethje, în gala UFC 254 și și-a anunțat retragerea în lacrimi la 32 de ani, după ce a spus că nu mai poate lupta după moartea tatălui său.

Rusul Khabib Nurmagomedov a ajuns la 29 de victorii consecutive și nicio înfrângere, însă refuză să mai intre în ring după ce i-a promis mamei sale că va fi ultimul meci din carieră.

ADVERTISEMENT

Tatăl lui Khabib a murit la doar 57 de ani din cauza COVID-19 și i-a fost aproape fiului la toate cele 28 de meciuri din carieră, iar Cristiano Ronaldo a fost unul dintre primii care și-au arătat suportul pentru sportivul rus.

De ce s-a retras Khabib Nurmagonov din UFC

Decizia luptătorului UFC a venit la insistențele mamei sale, care l-a implorat să nu mai intre în ring după decesul tatălui său: ,,Când UFC m-a sunat despre lupta cu Justin, am vorbit cu mama timp de 3 zile. Nu a vrut să merg să lupt fără tata, dar i-am promis că va fi ultima mea luptă”, a spus rusul la finalul luptei cu Justin Gaethje.

ADVERTISEMENT

Khabib a avut și un mesaj emoționant pentru adversarul său din ring, Justin Gaethje, căruia a vrut să îi mulțumească în mod special: ,,Îți mulțumesc, Justin. Știu multe lucruri despre tine, știu că îți ajuți oamenii. Fii aproape de părinții tăi, nu știi ce se poate întâmpla mâine”, a declarat Khabib.

Alături de tatăl său, rusul la învins chiar și pe starul Conan McGregor, după un meci așteptat de o planetaă întreagă și în urma căruia cei doi au fost decorați chiar de către președintele Rusiei, Vladimir Putin.

ADVERTISEMENT

 

Ce mesaje a primit Khabib Nurmagomedov după retragere

Cristiano Ronaldo și-a arătat susținerea pentru rusul Khabib, alături de mulți alți sportivi și a postat un mesaj emoționant pe pagina oficială de instagram: ,,Felicitări, frate! Tatăl tău e mândru de tine!”, i-a transmis portughezul.

Abdulmanap Nurmagomedov a murit într-un spital din Moscova după două luni în care s-a luptat pentru a rămâne în viață, dar au apărut complicații care i-au înrăutățit starea, suferind o criză cardiacă.

ADVERTISEMENT

Medicii i-au implantat, de urgență, un bypass, după care a fost plasat de două ori în comă indusă. Tatăl lui Khabib era și antrenorul său și a fost infectat cu coronavirus la sfârşitul lunii aprilie, după ce inițial a refuzat să fie testat.

Cine este Khabib Nurmagomedov

Khabib a debutat în UFC pe 12 ianuarie 2012 și este campion la categoria ușoară din UFC din aprilie 2018, iar din cele 29 de victorii, opt au fost obținute prin knock-out, unsprezece prin submisie, iar zece după decizia arbitrului.

Pe 1 aprilie 2018, a devenit campion în UFC, după victoria la decizie împotriva lui Al Iaquinta, care i-a înlocuit pe Tony Ferguson, accidentat, Max Holloway, retras de comisia de arbitraj după ce slăbise brusc mult prea mult, iar apoi Anthony Pettis pierde lupta la cântar pentru 200 de grame, în timp ce Paul Feldere a fost respins de NYSAC.

Khabib Nurmagomedov și-a făcut un renume după ce a câștigat meciuri împotriva unor luptători mult mai cunoscuți precum Conor McGregor, Dustin Poirier sau Rafael dos Anjos.

Ce avere are Khabib Nurmagomedov

Khabib Nurmagomedov are câștiguri nete de 30 de milioane de dolari pe an! Lupta cu Conan McGregor a intrat în istoria UFC, după ce 2,4 milioane de oameni au plătit să vadă meciul în sistem Pay Per View.

După lupta cu Conan McGregor a câștigat suma incredibilă de două milioane de dolari, dar a fost amendat cu 500.000 de dolari după scandalul de la finalul meciului.

Meciul cu Dustin Poirier i-au mai adus încă șase milioane de dolari, devenind unul dintre cei mai bogați sportivi din lume, după ce în iunie 2020, Forbes Rusia a anunțat că e cel mai de succes sportiv din Federația Rusă. Rusul este sponsorizat de companii mari precum Gorilla Energy, Reebok, și Toyota, fiind și brand ambasador pentru SalamPay și a plătit un milion de dolari pentru a vedea meciul lui Anthony Joshua cu Andy Ruiz. Se pare că rusul solicită 300.000 de dolari pe zi pentru orice interviu pe care îl acordă sau alte acțiuni unde este solicitat.

ADVERTISEMENT