Sport

Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor au fost suspendați în UFC! Amendă uriașă pentru rus

29.01.2019 | 22:23
Khabib Nurmagomedov si Conor McGregor au fost suspendati in UFC Amenda uriasa pentru rus

Luptătorii Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor au fost suspendați în UFC, după ce la finalul meciului direct disputat în octombrie 2018 s-a iscat un scandal monstru în care au fost implicate mai multe persoane din stafurile celor doi. Imediat după ce l-a învins prin strangulare pe McGregor, rusul a sărit din cușcă și a vrut să-l bată pe unul dintre apropiații irlandezului.

Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov în timpul luptei din octombrie 2018
Conor McGregor și Khabib Nurmagomedov în timpul luptei din octombrie 2018

În același timp, Conor McGregor s-a urcat pe gard și s-a luat la pumni cu un om din staful lui Nurmagomedov, iar apoi a fost atact chiar în octogon de trei apropiați ai rusului. În urma acestor incidente, președintele UFC; Dana White, a luat decizia de a nu-i da centura lui Khabib și i-a suspendat provizoriu pe cei doi luptători.

Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor, suspendați și amendați de UFC

La trei luni și jumătate de la marele meci, UFC a anunțat suspendarea și amendarea lui Khabib Nurmagomedov, dar și a lui Conor McGregor. Astfel, rusul a primit o suspendare de nouă luni și o amendă uriașă în valoare de 500.000 de dolari, în timp ce irlandezul va trebui să stea departe de ring șase luni și a primit o amendă de doar 50.000 de dolari. Suspendarea lui Nurmagomedov poaate fi redusă la șase luni dacă va urma un curs de stăpânire a furiei.

Hotărârile luate de conducătorii UFC l-au înfuriat la culme pe lupătorul rus care a ripostat imediat pe contul de Twitter și a scris că este o decizie politică. ”Nu cred că sunt măsurile corecte. Khabib e amendat cu 500.000 de dolari, iar McGregor cu 50.000? Cred că este o decizie foarte proastă”, a declarat și Ali Abdelaziz, managerul lui Nurmagomedov.

La începutul anului, președintele UFC, Dana White, a anunțat că există mari șanse ca în 2019 să existe un meci revanșă între Khabib Nurmagomedov și Conor McGregor.