Fotbal international

Kieran Tierney, “stânca” de care va trebui să treacă CFR Cluj în meciul cu Celtic. Englezii îi fac o prezentare de lux în The Sun

03.08.2019 | 17:43
Kieran Tierney stanca de care va trebui sa treaca CFR Cluj in meciul cu Celtic Englezii ii fac o prezentare de lux in The Sun

După ce s-a întărit în atac, prin aducerea lui Nicolas Pepe de la Lille, pentru care a plătit 80 de milioane de euro, Arsenal speră să își rezolve și probleme din defensivă. Principala țintă a “Tunarilor” din această vară, fundașul stânga scoțian Kieran Tierney, este aproape de a semna cu Arsenal. Clubul din Premier League a mai încercat să-l aducă pe fundașul care evoluează la Celtic, dar campioana din scoția a refuzat oferta inițială, de aproximativ 20 de milioane de euro. Publicația britanică “The Sun” a realizat o prezentare impresionantă pentru Kieran Tierney.

El este Kieran Tierney, omul de fier din apărarea lui Celtic

Cu mari probleme în defensiva, antrenorul Unai Emery a realizat un singur transfer de acest profil în actuala perioadă de transferuri, care se va încheia pe 8 august. Fundașul central francez William Saliba a fost cumpărat de la Saint – Ettiene, dar a fost lăsat de Arsenal încă un sezon în Ligue 1. Apărătorul lateral Kieran Tierney este următoarea țintă a “Tunarilor”. Scoțianul care evoluază la adversara CFR-ului din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Celtic, a mai fost dorit de Arsenal în această vară, dar suma de transfer oferită de englezi a dus la eșuarea tratativelor. Acum, Emery a revenit la “pista” Tierney, fotbalist despre care publicația britanică “The Sun” are doar cuvinte de laudă.

Fundașul stânga de doar 22 ani a câștigat de trei ori titlul de cel mai bun tânăr jucător scoțian, iar polivalența sa îl recomandă pentru a face pasul către Premier League. Tierney, pe lângă fundaș stânga, a mai evoluat în centrul apărării, dar și în banda stângă a atacului. Mai mult, statisticile din jocul defensiv al viitorului adversar al CFR-ului sunt impresionante. De la debutul în fotbalul profesionist din 2015, scoțianul nu a fost eliminat niciodată și a primit doar 12 cartonașe galbene.

Kieran Tierney, fotbalist care provine din academia lui Celtic, este prezentat de apropiați ca fiind modest, fără să pună bază pe lucrurile materiale. Mai mult, scoțianul încă își petrece timpul liber cu prietenii din copilărie și susține financiar clubul de fotbal din localitatea sa natală.

Îl cunosc pe Kieran foarte bine. E un tânăr foarte modest. Are posibilități finanicare acum, dar nu are nici măcar un ceas scump, pentru că nu îl interesează lucrurile materiale. Încă își petrece timpul cu prietenii din copilărie, sponsorizează echipa din localitatea lui natală, unde amicii lui joacă.” , a declarat agentul fotbalistului, Allan Preston, citat de “The Sun”.

  • 12.5 milioane de euro este cota lui Kieran Tierney, conform Transfermarkt.de 
  • 5 titluri de campion al Scoției are fundașul în palmares, cu Celtic Glasgow