Sporturi

Kiki Bertens, înaintea meciului cu Halep. “Va fi o adevărată petrecere în finală”

19.08.2018 | 10:25
Kiki Bertens inaintea meciului cu Halep Va fi o adevarata petrecere in finala

Olandeza Kiki Bertens a declarat înaintea meciului cu Simona Halep,  pentru trofeul turneului Masters de la Cincinnati, care va avea loc duminică seară, începând cu ora 21:00, că “va fi o adevărată petrcere în finală”, în ideea că va fi un meci foarte specraculos. Kiki Bertens a ajuns în ultimul act după ce le-a eliminat pe rând pe americanca Coco Vandeweghe cu 2-0, daneza Caroline Wozniacki 1-0 după primul set apoi adversara s-a retras, 2-1 cu estonianca Anne Kontaveit, 2-0 cu Elina Svitolina şi în semifinală a revenit de la 0-1 la seturi în faţa Petrei Kvitova. Aşadar, un parcurs foarte bun, cu eliminarea unor jucătoare din top 10 (Wozniacki, Svitolina, Kvitova).

Cred că va fi o adevărată petrecere în finală. Halep joacă foarte bine, lucru demonstrat atât aici, cât și săptămâna trecută la Montreal. Are multă încredere în ea, dar și eu mă simt în formă și cred în mineSunt foarte fericită să ajung în finală. Am avut o partidă extrem de grea la început, mai ales că Petra a servit atât de bine. A returnat, de asemenea, excelent. În al doilea set m-am simțit mai bine, am intrat în control și am încercat să mențin acel nivel până la final. Am vrut să lupt până la ultima minge, mai ales că acesta a fost unul din scopurile mele în acest an, să fiu mult mai agresivă pe teren. Am lucrat în acest sens și acum se văd roadele. Sunt extrem de bucuroasă să ajung până în ultimul act

Kiki Bertens, înaintea meciului cu Halep. Olandeza e condusă cu 3-1 la meciuri directe

La meciuri directe Simona Halep conduce cu scorul de 3-1, ultima partidă, disputată la Roma, în primăvara lui 2017, în semifinalele turneului pe zgură, revenind româncei, cu scorul de 7-5, 6-1. Numărul 17 mondial, care este de o vârstă cu adversara sa, este însă foarte redutabilă pe suprafeţe rapide, beneficiind de ajutorul unui serviciu foarte bun.

Pentru Simona Halep, finala de la Cincinnati va fi a 33-a din carieră, până acum având 18 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei în 2016, la Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 a câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen, Roland Garros şi Montreal.

Halep a pierdut doar setul cu Tomljanovic în turul secund

Halep a mai jucat 14 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, iar anul acesta la Australian Open şi Roma.
Kiki Bertens înaintea meciului cu Simona Halep. Olandeza a învins trei jucătoare din Top 10. A întors semifinala cu Kvitova de la 0-1
Kiki Bertens înaintea meciului cu Simona Halep. Olandeza a învins trei jucătoare din Top 10
La Cincinnati, exact ca la Montreal, unde a cucerit trofeul după 2-1 în finală cu americanca Sloane Stephens, Simona Halep a avut cel mai greu meci în al doilea tur şi la fel ca în Canada partida a necesitat disputarea jocului pe parcursul a două zile, din cauza ploii. Halep a depăşit-o cu 2-1 pe Ajla Tomljanovic, după care nu a mai pierdut nici un set: 2-0 cu Ashleigh Barty, 2-0 cu Lesia Tsurenko şi 2-0 cu Aryna Sabalenka. Cu aceste rezultate Simona Halep nu numai că a reuşit să devină prima jucătoare prezentă la Turneul Campioanelor la final de an, dar şi-a mărit considerabil avansul de lider mondial, unde a depăşit recordul de 41 de săptămâni state pe locul 1 deţinut de Ilie Năstase din anii 70 ai secolului trecut.