Sporturi

Kim Clijsters a vorbit despre Halep: “Am avut demoni în cap! Am fost în aceeaşi situaţie cu Simona!” Ce a spus belgianca despre Darren Cahill

26.05.2018 | 19:44
Kim Clijsters a vorbit despre Halep:
Kim Clijsters a vorbit despre Simona Halep şi Darren Cahill

Kim Clijsters, deţinătoare a patru titluri de Grand Slam şi expert Eurosport la Roland Garros, o urmăreşte pas cu pas pe Simona Halep.

Kim Clijsters a analizat profilul jucătoarei Simona Halep şi a identificat calităţile constănţencei, dar şi aspectele mai puţin bune din jocul ei. Kim, fost lider mondial, spune că Simona mai are un mic pas de făcut până la adjudecarea unui titlu de Mare Şlem.

“Am fost în aceeaşi situaţie cu Simona dintr-un punct de vedere. Aveam demoni în cap înainte de a ajunge la marile momete din carieră”, povesteşte Clijsters, referindu-se la treapta până la câştigarea unui turneu de Mare Şlem. “De fiecare dată când oamenii din jurul tău îţi spun să mergi mai departe pentru că poţi, pentru că mai ai un mic pas până la victorie, de atâtea ori îţi revine presiunea suplimentară”, continuă tripla campioană de la US Open într-un interviu pentru ProSport. Simona a jucat trei finale de Mare Şlem, dar nu a reuşit vreodată să ridice trofeul.

Kim Clijsters: “Darren Cahill e un antrenor perfect”

“Simona e conştientă că poate bate pe oricine, are baza de încredere pe care-şi poate construi victoriile. Într-o zi, ea va pune şi ultimul strop de victorie, aşa s-a întâmplat şi cu mine. O urmăresc, o văd muncind asiduu la antrenamente”, a mai dezvăluit fosta elevă a lui Wim Fissette (2009-2011). În vârstă de 34 de ani, Clijsters s-a retras rapid din circuit, în 2012, când avea doar 29 de ani. Îl cunoaşte însă bine pe antrenorul Simonei, Darren Cahill. “E un antrenor perfect, care deţine capacitatea de a face pe Simona să pună pasul decisiv spre câştigarea unui trofeu de Grand Slam. Ce a făcut Halep până acum face parte din procesul de cunoaştere şi de învăţare a tuturor secretelor care te transformă într-un campion de Grand Slam”, a încheiat jucătoarea care a strâns în carieră 41 de titluri WTA şi aproape 25 milioane de dolari.

Lider mondial, eleva lui Darren Cahill a jucat finala la Australian Open în 2018 şi a ajuns în ultimul act, de două ori, la Paris, în 2014 şi 2017. Halep are 26 de ani şi trebuie să pătrundă în semifinale, la RG, pentru a rămâne pe prima poziţie în ierarhia WTA.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORTURI
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri