Simona Halep

Kim Clijsters aşteaptă primul duel cu Simona Halep: “A fost incredibil cum a jucat în finala de la Wimbledon”

16.01.2020 | 23:52
Kim Clijsters asteapta primul duel cu Simona Halep A fost incredibil cum a jucat in finala de la Wimbledon
ADVERTISEMENT

Kim Clijsters şi-a anunţat în 2019 revenirea în circuitul WTA pentru actualul sezon, însă belgianca nu va putea să participe la Australian Open din cauza unei accidentări. Înainte de startul primului turneu de Mare Şlem al anului, jucătoarea de tenis de 36 de ani a vorbit şi-a analizat câteva dintre posibilele adversare pe care le-ar putea întâlni în 2020.

Simona Halep a impresionat-o pe Kim Clijters cu finala de la Wimbledon

Kim Clijters abia aşteaptă revenirea pe terenul de tenis, iar primul turneu la care ar putea să participe e Monterrey Open, competiţie care se va disputa în săptămâna 2-8 martie, înainte de Indian Wells. Belgianca a lăudat-o pe Simona Halep, fiind impresionată de prestaţia româncei în finala de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

“Simona Halep nu mai este o jucătoare tânără, dar nu am jucat niciodată împotriva ei. A fost incredibil de urmărit felul în care a jucat contra Serenei Williams în finala Wimbledon”, a declarat Kim Clijters pentru BBC.

Ce spune Kim Clijters despre tinerele jucătoare din circuitul WTA

Kim Clijters a vorbit şi despre jucătoarele tinere din circuitul WTA şi le-a lăudat pe Bianca Andreescu, Naomi Osaka şi Coco Gauff. Tripla campioană de la US Open a susţinut că o urmăreşte cu atenţie parcursu jucătoarei de 15 ani, fosta adversară a Simonei Halep la ediţia din 2019 de la Wimbledon.

ADVERTISEMENT

“A fost incredibil cum a jucat Bianca Andreescu în finala de la US Open. Îmi place s-o urmăresc pe Naomi Osaka. Nu doar pe terenul de joc, cât şi la conferinţele de presă. Coco Gauff este o jucătoare pe care o urmăresc cu atenţei, mai ales la turneele mari”, a mai spus Kim Clijters.

Ce s-a schimbat în lumea tenisului de când a jucat ultima oară

Kim Clijters a jucat ultima oară la turneul de la US Open 2012, iar cu ocazia interviului acordat pentru BBC a susţinut că nu doar jucătoarele s-au schimbat în circuitul WTA. Belgianca a susţinut că ştiinţa şi-a făcut cu adevărat simţită prezenţa în tenis în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

“Este din ce în ce mai multă ştiinţă în spatele lucrurilor din ziua de azi. Tratamentele sunt total diferite. Există terapie rece şi multe altele. Încerc să mănânc mai sănătos, dar nu am adoptat un regim total vegetarian. Cred în masajele pentru ţesutul adânc, încă le folosesc”, a mai precizat Kim Clijters.

Kim Clijters a vorbit şi despre problemele care au apărut din cauza calităţii aerului la Australian Open, în urma incendiilor de vegetaţie. “Dacă nu va fi posibil să joci, care mai este ideea de a participa? Nu poţi să ignori astfel de probleme. Deja au fost meciuri care au fost întârziate, dar asta nu va schimba calitatea aerului.

ADVERTISEMENT

Pe cele trei terenuri centrale nu este o problemă. Se poate trage acoperişul şi ventilaţia îşi face treaba. Nu poţi să organizezi un asemenea turneu doar pe câteva terenuri, care au acoperiş. Aş fi fost vocală dacă eram acolo, cel puţin aş fi vorbit cu directorul turneului”, a încheiat Kim Clijters.

ADVERTISEMENT