Sporturi

Kim Clijsters crede în Simona Halep: “Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga la Wimbledon!”

05.07.2019 | 20:23
Kim Clijsters crede in Simona Halep Are tot ce ii trebuie pentru a castiga la Wimbledon

Simona Halep a câștigat meciul împotriva lui Kim Clijsters din turul 3 de la Wimbledon cu scorul de 6-3, 6-1. Campioana noastră a arătat cea mai solidă reprezentație din acest turneu împotriva unui adversar care a fost în mare formă până în turul 3. În turul următor, Simona Halep va avea un adversar, teoretic, mai ușor: Polona Hercog sau Coco Gauff. 

Kim Clijsters crede în Simona Halep: “E o mare luptătoare, se mișcă fantastic”

Kim Clijsters, fosta campioană de la Australian Open și US Open, a făcut o declarație măgulitoare la adresa Simonei Halep spunând că este capabilă să câștige turneul de la All England Club: “Cred că Simona Halep are ce îi trebuie pentru a câştiga la Wimbledon. Cred că poate să fie foarte agresivă, atunci când situaţia o cere. Pentru a câştiga trofeul are nevoie să fie mai ofensivă şi serviciul să îi funcţioneze puţin mai bine. Dar e o mare luptătoare, se mişcă fantastic şi poate să sădească neîncredere în mintea oricărei adversare”, a spus Kim Clijsters pentru BBC”

Belgianca a ajuns de două ori până în semifinale la Wimbledon, în 2003 și 2006. Kim Clijsters și Simona Halep se aseamănă foarte mult, în condițiile în care ambele sportive au pierdut mai multe finale de Grand Slam înainte să reușească să câștige. Belgianca a reușit să adune 4 titluri (1 la Australian Open și 3 la US Open).

Simona Halep are cel mai bun rezultat la Wimbledon semifinala din 2014. Atunci a pierdut în fața lui Eugenie Bouchard, după ce a suferit o entorsă în primul set al meciului. Românca are un tablou accesibil până în semifinale: Hercog/Gauff în optimi și Yastremska/Zhang în sferturi.

Kim Clijsters crede în Simona Halep Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga la Wimbledon!
Kim Clijsters crede în Simona Halep Are tot ce îi trebuie pentru a câștiga la Wimbledon!
  • 1 turneu de Grand Slam a câștigat Simona Halep (Roland Garros 2018)
  • 36 de ani are Kim Clijsters, retrasă din anul 2012