Sporturi

Kim Clijsters revine în tenis din 2020! Anunțul oficial al marii campioane. VIDEO

12.09.2019 | 15:32
Kim Clijsters revine in tenis din 2020 Anuntul oficial al marii campioane VIDEO

Belgianca Kim Clijsters și-a anunțat revenirea în tenis începând cu anul 2020. În vârstă de 36 de ani, fostul lider mondial al clasamentelor de simplu și dublu nu a mai evoluat în circuitul WTA de șapte ani. Aceasta va fi cea de-a doua încercare a jucătoarei belgiene de a reveni pe terenul de tenis, după ce s-a mai retras în perioada mai 2007 – august 2009.

Kim Clijsters revine în tenis din 2020

Kim Clijsters, mamă a trei copii, și-a anunțat revenirea în tenis în 2020 printr-un video postat pe rețelele de socializare. Belgianca a câștigat 41 de turnee în cariera sa și a obținut din tenis premii de peste 24 de milioane de euro. Ea a stat pe primul loc în clasamentul WTA timp de 20 de săptămâni, dar acest lucru doar datorită faptului că a făcut parte dintr-o generație care le-a mai cuprins pe surorile Serena și Venus Williams, pe compatrioata sa Justine Henin, pe americanca Lindsay Davenport și franțuzoaica Amelie Mauresmo.

Jucătoarea belgiană are în palmares patru titluri de Grand Slam la simplu (unul la Australian Open și trei la US Open), două de dublu (Roland Garros și Wimbledon) și s-a impus de trei ori la Turneul Campionaelor. Sfert finalistă la Jocurile Olimpice din 2012, Kim Clijsters a câștigat Fed Cup în 2001 și a mai jucat o finală de dublu la Turneul campioanelor și una de dublu mixt la Wimbledon.

Kim Clijsters și fiica sa Jada, după ce belgianca a câștigaat turneul de la US Open în 2009

Clijsters a vorbit mereu la superlativ de Simona Halep

Kim Clijsters a fost una dintre puținele persoane care au crezut că Simona Halep poate câștiga în acest an turneul de la Wimbledon. În timpul competiției de la All England Tennis, belgianca a avut numai cuvinte de laudă la adresa campioanei noastre. Cele două sportive au fost comparate în dese rânduri, specialiștii considerând că românca se aseamănp foarte mult în joc cu sportuva din Belgia.

Revenirea lui Kim Clijsters în circuitul WTA reprezintă o problemă în plus pentru actuala generație, ținând cont de faptul că belgianca are o experiență uriașă și probabil va primi wild card-uri la turneele importante. Și pentru Simona Halep vestea este una îngrijorătoare, cu toate că românca a anunțat reluarea colaborării din 2020 cu antrenorul australian Darren Cahill.