News

Kim Jong Un a închis un oraş de 200.000 de oameni, motivul este incredibil. Soldaţii percheziţionează acum fiecare casă

Tensiuni în creştere în Coreea de Nord, unde regimul a închis un întreg oraş şi terorizează populaţia, ameninţând-o cu represalii.
27.03.2023 | 14:59
Kim Jong Un a inchis un oras de 200000 de oameni motivul este incredibil Soldatii perchezitioneaza acum fiecare casa
Kim Jong Un a închis un întreg oraş, pentru a recupera nişte gloanţe
ADVERTISEMENT

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plasat întreg orașul Hyesan sub izolare, după ce 653 de gloanţe au dispărut în timpul unei recente retrageri militare. Oficialii caută acum muniția în fiecare casă din orașul cu 200.000 de locuitori, au declarat două surse pentru Radio Free Asia (RFA).

Pedeapsa pentru cine deţine ilegal muniţie e de trei ani de muncă silnică

Dispariția muniției pentru puști de asalt a fost descoperită în data de 7 martie, când soldații Corpului 7 al Armatei Coreene se retrăgeau din vecinătatea orașului, care se află la granița cu China. Armata fusese desfășurată acolo în 2020, când granițele au fost închise, la începutul pandemiei de Covid-19.

ADVERTISEMENT

„Orașul va rămâne închis până când vor fi găsite toate cele 653 de gloanțe”, a declarat pentru RFA Coreea un rezident al provinciei Ryanggang, unde se află oraşul Hesan, sub condiția de a-i fi păstrat anonimatul, din motive de securitate.

„S-au retras complet între 25 februarie și 10 martie, dar a fost declanșată o anchetă amplă din cauza gloanțelor dispărute în timpul procesului de evacuare”, a spus şi un rezident anonim, citat de Daily Mail. Soldații nu au raportat imediat dispariția muniției, ci au încercat să găsească gloanțele, a spus sursa, dar, din moment ce nu au reușit, i-au informat pe cetățeni și au început marea căutare.

ADVERTISEMENT

Poliția și armata au declanșat o anchetă, au închis întreg orașul și au început perchezițiile, casă cu casă. Cetăţenii care au văzut sau au luat gloanţe sunt îndemnaţi să  raporteze acest lucru şi să le restituie cât mai curând, iar cei care nu vor face asta vor fi pedepsiţi, spun autorităţile.

Kim Jong Un se teme de o invazie sud-coreeană

„Săptămâna trecută, au fost trimise solicitări către fabrici, ferme, grupuri sociale, unități de supraveghere din așezări pentru a coopera activ la anchetă”, a spus un oficial, el adăugând că, întrucât muniția nu a fost găsită în 10 zile, anchetatorii au început să se răspândească teamă în rândul cetățenilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit legii nord-coreene, o persoană care deține ilegal arme de foc, muniție sau alte arme va fi pedepsită cu muncă silnică timp de trei ani. Acum, locuitorii orașului Hyesan se tem că, dacă muniția nu va fi găsită, autoritățile vor pedepsi aleatoriu oameni nevinovați.

Deoarece acest incident are loc într-un moment extrem de tensionat, locuitorii urmăresc îndeaproape cum se va încheia ancheta. Asta în condiţiile în care, luni, Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a informat armata sud-coreeană, aceasta fiind cea mai recentă dintr-o serie de teste despre care Phenianul spune că sunt ca răspuns la exercițiile majore de apărare SUA-Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Cei doi aliați desfășurau luni un exercițiu comun de aterizare amfibie, la câteva zile după încheierea Freedom Shield, cele mai mari exerciții militare combinate din ultimii cinci ani. Kim Jong Un vede astfel de exerciții drept repetiții pentru o invazie și a avertizat în mod repetat că va lua măsuri dure, drept răspuns.

ADVERTISEMENT