News

Kim Jong Un, decizie surpriză. Ce se întâmplă cu acțiunile militare împotriva Coreei de Sud

24.06.2020 | 07:57
Kim Jong Un decizie surpriza Ce se intampla cu actiunile militare impotriva Coreei de Sud
ADVERTISEMENT

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong Un, a luat decizie surpriză în privința intervențiilor militare împotriva Coreei de Sud.

Recent, acesta a a condus o reuniune a Comisiei Militare Centrale a partidului de guvernământ şi a decis suspendarea planurilor de acţiune militară împotriva Coreei de Sud.

ADVERTISEMENT

Decizia este una surprinzătoare, având în vedere tensiunile din ultima perioadă dintre cele două Corei.

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, mișcare surpriză în privința acțiunilor militare împotriva Coreei de Sud

Săptămâna trecută, conflictul dintre cele două state asiatice părea să escaladeze de la o zi la alta, iar Phenianul a ameninţat că armata Coreei de Nord este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată, anunță BBC.

ADVERTISEMENT

Chiar sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a amenințat zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească. ”Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, declara aceasta.

De cealaltă parte, Jeong Kyeong-doo, ministrul sud-coreean al Apărării, a replicat și a spus că activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

ADVERTISEMENT

Conflictele militare dintre cele două ţări în zona graniţei sunt prezente deja de mult timp. Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei, instituită în timpul războiului coreean, în anii 1950.

Analiștii nu sunt impresionați de poziția Phenian-ului

Conform sursei citate, mai mulți analiști de politică externă din lume îl văd pe Kim Jong Un încercând să joace rolul unui polițist bun care se confruntă cu polițistul rău. Aceștia avertizează: ”Nu uitați, planurile de acțiune militară au fost suspendate – nu au fost anulate – astfel încât acestea rămân oricând gata de acțiune”.

ADVERTISEMENT

Recent, relațiile dintre cele două Corei s-au tensionat din nou în urmă cu câteva săptămâni, după ce armata nord-coreeană a dorit să ocupe zona demilitarizată. Motivul îl reprezintă trimiterea de manifeste, bani și chiar produse de consum, din Coreea de Sud, în localitățile aflate peste graniță.

O explozie puternică a fost raportată la granița Coreei de Sud cu Coreea de Nord. Biroul comun de legătură al celor două state a fost aruncat în aer de către nord-coreeni pe data de 16 iunie.

ADVERTISEMENT