News

Kim Jong-un este în viață și se simte foarte bine. Anunțul care lămurește misterul dictatorului

26.04.2020 | 23:08
Kim Jongun este in viata si se simte foarte bine Anuntul care lamureste misterul dictatorului
ADVERTISEMENT

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, este în viață și se simte foarte bine, potrivit unor informații transmise de țara vecină, Coreea de Sud.

Kim Jong-un este în viață

Postul american CNN a transmis, duminică, faptul că liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, este în viață și chiar se simte foarte bine, potrivit informațiilor transmise de Coreea de Sud.

ADVERTISEMENT

Moon Chung-in, consilierul prezidențial pe probleme de politică externă din Coreea de Sud, a declarat că Kim Jong-un „trăiește și se simte bine”. „A stat în zona Wonsan din 13 aprilie. Nu s-a detectat până acum nicio activitate suspectă”, a mai precizat oficialul sud-coreean.

Veste vine după ce Kim Jong-un nu a mai fost văzut de la începutul lunii aprilie, iar în ultimele zile s-a zvonit că acesta ar fi decedat sau s-ar afla în comă.

ADVERTISEMENT

De altfel, diverse publicații americane şi sud-coreene au anunțat că liderul Coreei de Nord se află într-o stare gravă, în urma unei operaţii cardiovasculare, însă aceste informaţii au fost puse la îndoială la Beijing şi Seul.

Liderul nord-coreean nu a mai fost văzut din 11 aprilie

În tot acest timp, presa nord-coreeană a păstrat tăcerea asupra stării de sănătate a liderului statului comunist.

ADVERTISEMENT

China a trimis în Coreea de Nord o echipă de oficiali care să se intereseze despre starea de sănătate a lui la Kim Jong-un, inclusiv experţi medicali, potrivit Reuters.

Ultima oară când a fost menționat liderul de la Phenian de presa nord-coreeană a fost pe 11 aprilie.

ADVERTISEMENT

Nu s-a specificat nimic despre prezența sa nici la ceremoniile din 15 aprilie, organizate cu ocazia marcării a 108 ani de la naşterea lui Kim Il Sung, fondatorul regimului şi bunicul acestuia, lucru care a alimentat și mai mult speculaţiile.

Newsis anunță că liderul comunist Kim Jong Un s-ar putea izola de teama unei posibile infectări COVID-19.

 

ADVERTISEMENT