News

Kim Jong-Un, prima apariție publică după o lună. Schimbare semnificativă a liderului nord-coreean

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-Un, a avut prima apariție publică după o lună.
11.06.2021 | 09:50
Kim JongUn prima aparitie publica dupa o luna Schimbare semnificativa a liderului nordcoreean
ADVERTISEMENT

După aproximativ o lună de absență, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a avut o nouă apariție publică.

Din nou, imaginile cu președintele de la Phenian au stârnit o serie de controverse. Aspectul său fizic a fost de această dată analizat de specialiști.

ADVERTISEMENT

Kim Jong-Un a apărut public după mai bine de o lună

În imaginile publicate de presa de stat din Coreea de Nord și preluate de agenția de știri Yonhap din Coreea de Sud, Kim Jong-Un arată în mod vizibil mai slăbit.

Potrivit celor de la NK News, care au analizat fotografiile cu liderul nord-coreean în timp ce se adresează partidului de guvernământ, la sfârșitul săptămânii trecute, prima sa apariție publică din ultima lună arată că acesta a pierdut o ”cantitate semnificativă din greutate”.

ADVERTISEMENT

Marți, site-ul din Seul a publicat imagini mărite și a sugerat că președintele Coreei de Nord ar fi strâns cureaua ceasului său preferat, în valoare de 12.000 de dolari.

Kim Jong-Un a apărut public după mai bine de o lună. Sursa foto: hknews.org

Fotografiile par să arate că încheietura mâinii stângi este considerabil mai subțire decât într-o serie de ​​imagini similare realizate în noiembrie 2020 și martie 2021.

ADVERTISEMENT

Care ar putea fi cauzele pierderii în greutate a liderului din Coreea de Nord

Un analist politic a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți poziția în țara sa. Coreea de Nord se luptă cu o dublă criză: de alimente și economică, declanșate de o scădere dramatică a schimburilor comerciale cu China în timpul pandemiei coronavirusului.

În ultimii ani, sănătatea lui Kim a fost mereu o sursă de speculații. În 2014, a renunțat la aparițiile publice aproape șase săptămâni înainte de a reapărea cu un baston. Ulterior, agenția de spionaj din Coreea de Sud a susținut că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a-și scoate un chist de la gleznă.

ADVERTISEMENT

În 2020, după o nouă absență de trei săptămâni, au apărut zvonuri că ar fi grav bolnav după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă, unele rapoarte sugerând că a murit.

O teorie mai plauzibilă a fost aceea că pur și simplu se izolase cu familia ca măsură de precauție în timpul pandemiei.

Coreea de Nord continuă să afirme că nu a depistat niciun caz de Covid-19, după închiderea frontierelor sale cu China și Rusia și oprirea traficului aerian.

ADVERTISEMENT