News

Kim Jong-un, prima apariție publică după trei săptămâni. Anunțul presei de stat din Coreea de Nord

02.05.2020 | 07:34
Kim Jongun prima aparitie publica dupa trei saptamani Anuntul presei de stat din Coreea de Nord
ADVERTISEMENT

Kim Jong-un, liderul de la Phenian, a avut prima apariție publică după trei săptămâni de când a dispărut total din peisajul politic din Coreea de Nord. Anunțul vin din parte presei de stat din această țară.

Kim Jong-un, prima apariție publică după trei săptămâni. Anunțul presei de stat din Coreea de Nord

Conform presei de stat din Coreea de Nord, Kim Jong-un a avut sâmbătă prima apariție publică după 20 de zile. Această ieșire a avut loc în urma speculațiilor cu privire la starea sa precară de sănătate.

ADVERTISEMENT

Până acum, de la evenimentul popularizat în Coreea de Nord a apărut o singură imagine, cu Kim în momentul în care taie o panglică, notează CNN.

Din informațiile oferite de asiatici, liderul de la Phenian ar fi tăiat panglica unei fabrici de îngrășăminte, menționând că mulțimea a izbucnit ”în urale furtunoase de bucurie” atunci când și-a făcut apariția.

ADVERTISEMENT

“Atunci când fabrica de îngrășăminte fosfatică Sunchon va intra în funcțiune, va reprezenta o dezvoltare istorică în industria de îngrășăminte a țării noastre.

Va fi o revoluție glorioasă și o afișare splendidă a marelui potențial economic al națiunii noastre și va fi un banner înălțător care asigură noi din realizările liniei economice generale a țării noastre”, ar fi spus Kim, conform raportului agenției de presă de stat KCNA.

ADVERTISEMENT

Perioadă controversată pentru Kim Jong-un

Până la această oră, presa americană anunță că nu a fost verificată cu certitudine informația și nici imaginea apărută în presa din Coreea de Nord.

Cert este faptul că, în ultimele 20 de zile, au apărut multe speculații privind de starea de sănătate a lui Kim Jong-un, după ce dictatorul nu a participat la ceremoniile legate de ziua bunicului său, Kim Ir-sen, sărbătoare de la care nu lipseşte niciun nord-coreean.

ADVERTISEMENT

În toate această perioadă, unele surse din presa asiatică au declarat că liderul de la Phenian ar traversa momente dificile din punct de vedere medical.

ADVERTISEMENT