News

Kim Jong Un, primul mesaj după dispariția îndelungată. Cu cine a vorbit liderul nord-coreean

08.05.2020 | 09:20
Kim Jong Un primul mesaj dupa disparitia indelungata Cu cine a vorbit liderul nordcoreean
ADVERTISEMENT

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a oferit primul mesaj după dispariția îndelungată în care s-a vorbit chiar despre moartea sa.

Kim Jong Un, primul mesaj după dispariția îndelungată

Conform stiripesurse.ro, care citează AFP, Kim Jong Un i-a adresat un ”mesaj verbal” pe tema pandemiei de coronavirus preşedintelui chinez, Xi Jinping, pe care l-a felicitat pentru modul cum China a tratat această problemă.

ADVERTISEMENT

Agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA a anunțat că Kim Jong Un i-a adresat un ”salut călduros” şefului statului chinez, dar nu a oferit detalii şi dacă cei doi lideri şi-au vorbit direct.

Primele indicii au fost că dictatorul nord-coreean a fost operat pe inimă, iar starea sa de sănătate ar fi una precară. Informațiile au fost alimentate de faptul că șeful regimului de la Phenian a lipsit de la ceremoniile de celebrare a zilei de naștere a bunicului său.

ADVERTISEMENT

Kim Jong Un și-ar fi înscenat propria moarte

În schimb, consilierul prezidențial pe probleme de politică externă din Coreea de Sud, Moon Chung-in, a transmis faptul că liderul din Coreea de Nord, Kim Jong-un, este în viață și chiar se simte foarte bine.

Conform presei de stat din Coreea de Nord, Kim Jong Un a avut la începutul lunii mai prima apariție publică după 20 de zile. Această ieșire a avut loc în urma speculațiilor cu privire la starea sa precară de sănătate.

ADVERTISEMENT

Potrivit lui Bradley K. Martin, expert în politica şi istoria Coreei de Nord, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie încă bolnav sau în stare gravă, iar cel care a apărut de 1 mai să fie de fapt o sosie.

Un oficial sud-coreean nu a precizat care sunt temeiurile pentru care crede că dictatorul nord-coreean nu a fost operat, afirmând însă că speculațiile legate de problemele de mers ale lui Kim Jong Un nu sunt adevărate.

ADVERTISEMENT

Liderul nord-coreean Kim Jong Un și-ar fi înscenat propria moarte pentru a-i demasca pe cei din anturajul său interesați să preia puterea în eventualitatea unui vid de putere la Phenian.

ADVERTISEMENT