News

Kim Jong-un sau doar o sosie. Teorie lansată de un expert după reapariția liderului din Coreea de Nord

02.05.2020 | 11:46
Kim Jongun sau doar o sosie Teorie lansata de un expert dupa reaparitia liderului din Coreea de Nord
ADVERTISEMENT

Kim Jong-un sau doar o sosie. Iată o teorie pe care un expert în politica statului Coreea de Nord a lansat-o pe piață la puțin timp după reapariția publică a liderului de la Phenian.

Kim Jong-un sau doar o sosie? Teorie lansată de un expert după reapariția liderului din Coreea de Nord

Sâmbătă, 2 mai, Kim Jong-un, liderul de la Phenian, a avut prima apariție publică după aproape trei săptămâni de când a dispărut total din peisajul public al Coreei de Nord.

Presa de stat de la Phenian a publicat imagini, foto și video, cu liderul suprem al Coreei de Nord. Apariția lui Kim Jong-un nu este una care să-i fi convins pe specialiști și analiștii de politică externă.

Multe state s-au ferit să comenteze revenirea în prim-plan a liderului nord-coreean. Au existat însă voci care lansează ipoteze conspirative legate de imaginile cu Jong-un.

În publicația Asian Times, Bradley K. Martin, un expert în politica şi istoria Coreei de Nord, a venit cu o ipoteză mai puţin obişnuită despre dispariţia şi reapariţia lui Kim Jong-Un.

Potrivit acestuia, există posibilitatea ca liderul nord-coreean să fie încă bolnav sau în stare gravă, iar cel care a apărut de 1 Mai să fie de fapt o sosie. Expertul spune că “reapariţia” liderului de la Phenian nu răspunde, de fapt, la întrebarea “Este Kim Jong-un viu sau nu?

Ce detalii ciudate a observat expertul la Kim Jong-un

Bradley K. Martin notează o serie de factori prin care încearcă să-și susțină teoria conform căreia Kim Jong-un apărut sâmbătă ar putea fi doar o dublură.

Expertul observă că liderul de la Phenian nu pare deloc afectat de problemele medicale pe care le-ar fi avut în ultimele săptămâni.

Nu pare să-și fi pierdut deloc din greutatea sa de peste 130 de kilograme. Tenul este la fel de roșu, iar zâmbetul larg nu ascunde nicio problemă medicală”, spune analistul.

De-a lungul istoriei, dinastia Kim care a condus Coreea de Nord a folosit sosii pentru “situațiile prea obositoare, stânjenitoare sau periculoase”.