ADVERTISEMENT
Sport

Kim Rasmussen, furios după România – Ungaria: “Este o rușine de arbitraj! S-au coborât la un nivel incredibil. Prostie și rea-voință”

Autor: Iulian Pavel | 06.12.2019 | 14:19
Kim Rasmussen, furios după România - Ungaria:
Rasmussen, furios după România - Ungaria. Sursa foto: Nemzetisport.hu (Kovács Anikó)

România a reușit o calificare dramatică în grupele principale de la Campionatul Mondial de handbal feminin din Japonia, după o victorie la un singur gol în fața Ungariei, scor 28-27. Neagu a reușit golul calificării în ultimele 5 secunde, după o lovitură de la 7 metri contestată vehement de Kim Rasmussen, selecționerul Ungariei.

ADVERTISEMENT

Kim Rasmussen, furios după România – Ungaria: “Este o rușine de arbitraj! Prostie și rea-voință”

Kim Rasmussen, selecționerul maghiarelor și fostul antrenor al lui CSM București, a fost extrem de furios la conferința de presă de la finalul confruntării România – Ungaria, contestând arbitrajul din acest meci decisiv pentru calificare:

“Felicitări României şi lui Tomas, sunt foarte dezamăgit de mine. N-am reuşit nici măcar egalul de care aveam nevoie. Ce au făcut arbitrii în ultimele 10 minute a fost ruşinos pentru handbal.

ADVERTISEMENT

Am simţit că a fost ceva împotriva mea! S-au coborât la un nivel incredibil. E complicat să o ţinem pe Cristina când jucau 7 contra 6, şi acolo au făcut diferenţa. Am avut conducerea mereu.

Am fpcut eu personal multe greşeli, e cel mai groaznic moment din cariera mea de antrenor. Vreau să le cer scuze fetelor mele că nu m-am ridicat eu personal la nivelul lor. E o ruşine ce s-a întâmplat. E un arbitraj de manual, la capitolul prostie! Sau rea-voinţă, nu ştiu!”, a tunat Rasmussen.

ADVERTISEMENT

În schimb, Aniko Kovacsics, jucătoarea lăudată de Tomas Ryde și una dintre cele mai bune handbaliste ale Ungariei, a fost extrem de dezamăgită la conferința de presă: “Felicitări României, am avut o primă repriză fantastică. Acum ne doare, mi-e foarte greu să vorbesc”.

În grupa principală II, România va evolua împotriva Rusiei, Suediei și Japoniei. Primul meci îl vom disputa duminică dimineață, împotriva câștigătoarei grupei D. Rusia și Suedia joacă în acest moment meciul direct pentru primul loc în grupă.

ADVERTISEMENT

Marți vom juca al doilea meci din grupa principală, cu învinsa din același duel Rusia – Suedia, urmând ca miercuri să evoluăm împotriva Japoniei, poate cea mai slabă echipă din această grupă.

Noi și Japonia intrăm cu zero puncte în grupa principală, în timp ce Spania are 4 puncte. Muntenegru are 2 puncte în grupa principală, iar Rusia sau Suedia va avea tot 4 puncte, în cazul unei victorii în confruntarea directă.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1