Sport

Kimi Raikkonen, victorie în Marele Premiu al SUA! Hamilton a amânat succesul final

22.10.2018 | 08:57
Kimi Raikkonen victorie in Marele Premiu al SUA Hamilton a amanat succesul final

Pilotul finlandez al echipei Ferrari, Kimi Raikkonen, a obținut o victorie palpitantă în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii, disputat duminică pe circuitul de la Austin în etapa a 18-a a Campionatului Mondial de Formula 1. Britanicul Lewis Hamilton a încheiat doar al treilea și a amânat câștigarea celui de-al cincilea său titlu mondial din carieră și al doilea consecutiv.

Lewis Hamilton a plecat din pole position la Austin, dar a fost depășit surprinzător în primul viraj de Kimi Raikkonen, plecat al doilea din grilă. Britanicul de la Mercedes și-a recuperat pentru scurt timp poziția de lider în cursă după ce finlandezul a intrat la boxe, dar strategia sa cu două schimburi de pneuri nu a funcționat.

Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton pe podiumul Marelui Premiu al SUA
Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton pe podiumul Marelui Premiu al SUA

Kimi Raikkonen, victorie în Marele Premiu al SUA după o pauză de peste cinci ani

După o luptă în trei extrem de pasionantă pe finalul cursei, Kimi Raikkonen a obținut victoria în Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii și a obţinut al 21-lea succes în Formula 1, primul după peste cinci ani din 17 martie 2013, când a câştigat în Australia, ca pilot al Lotus. Finlandezul, care va pleca de la Ferrari la finalul acestui sezon, a fost urmat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull, care a fost pe locul 18 la start, și de Lewis Hamilton.

Clasat al treilea la Austin, britanicul avea nevoie ca germanul Sebastian Vettel să nu urce mai sus de locul 7 pentru a câștiga al cincilea său titlu mondial. Însă, pilotul de la Ferrari a venit imediat în spatele său pe poziția a patra și a amânat decizia finală. Cu toate acestea, este foarte greu de crezut că Lewis Hamilton mai poate rata titlul, deoarece are un avans de 70 de puncte cu trei etape înainte de încheierea sezonului. Practic, el mai are nevoie de cinci puncte pentru a obține succesul, ceea ce înseamnă un loc 6 în Mexic, Brazilia sau la Abu Dhabi.