Fotbal international

Kingsley Coman, eroul lui Bayern în finala cu PSG, aproape să se retragă în 2018, la 22 de ani: “Nu voi mai accepta să mă mai operez! O să duc o viață anonimă”

23.08.2020 | 23:55
Kingsley Coman eroul lui Bayern in finala cu PSG aproape sa se retraga in 2018 la 22 de ani Nu voi mai accepta sa ma mai operez O sa duc o viata anonima
ADVERTISEMENT

Kingsley Coman este omul finalei Ligii Campionilor. Jucătorul lui Bayern a marcat unicul gol în meciul cu PSG și bavarezii și-au încununat sezonul perfect cu tripla campionat – Cupa Germaniei – Liga Campionilor.

Mijlocașul i-a fost preferat în finală lui Perisic, omul care a început ca titular atât cu Barcelona, cât și cu Lyon, în semifinale. Kinsley Coman a început ca titular finala, francezul fiind junior la PSG în 2012.

ADVERTISEMENT

Însă, reușita lui Coman este cu atât mai importantă cu cât jucătorul lua în calcul să se retragă în decembrie 2018 la 22 de ani, din cauza accidentărilor repetate, spunând că nu va mai accepta să fie din nou operat:

Kingsley Coman, eroul lui Bayern în finala cu PSG, aproape să se retragă în 2018, la 22 de ani: “Ajunge!”

“A fost un an foarte dificil (n.r. 2018). Când mă accidentez, parcă este sfârșitul lumii pentru mine. Sper că nu trebuie să mai trec prin ceea ce am trecut. Ajunge! Nu voi accepta o a treia operație, asta ar însemna că piciorul meu nu este făcut să reziste la acest nivel.

ADVERTISEMENT

O să duc o altă viață, o viață în anonimat”, a povestit atunci Coman pentru TF1. Coincidența face ca cel mai important gol din cariera lui Coman să vină chiar împotriva echipei care l-a adus în fotbalul mare.

Palmares fabulos la 24 de ani: a câștigat 20 de trofee!

La doar 24 de ani, Kingsley Coman are un palmares incredibil. A câștigat două titluri în Ligue 1, o Cupă și o Cupă a Ligii cu PSG, două titluri în Italia, Cupa și Supercupa cu Juventus și cinci titluri în Bundesliga, 3 Cupe ale Germaniei și 3 Supercupe cu Bayern.

ADVERTISEMENT

Acum, Coman a obținut și trofeul suprem european alături de Bayern Munchen. Și mai mult, a fost omul decisiv al echipei lui Hans Flick în finala Ligii Campionilor cu PSG. Însă, are și un regret. Din cauza accidentărilor a ratat campania de la Campionatul Mondial din 2018 cu Franța, în care echipa lui Deschamps devenea campioană mondială.

Bayern, pentru a 6-a oară campioana Europei!

Bayern a câștigat pentru a șasea oară Liga Campionilor după victoria cu 1-0 împotriva celor de la PSG. Parizienii au pierdut prima finală din istoria lor, chiar la o săptămână de când au sărbătorit 50 de ani de la fondarea competiției.

ADVERTISEMENT

Germanii au demonstrat că sunt cea mai bună echipă din acest Final 8 din Liga Campionilor. După ce au câștigat cu 8-2 împotriva celor de la Barcelona și 3-0 cu Lyon, bavarezii au reușit să se impună și în finala cu PSG, scor 1-0.

 

ADVERTISEMENT