Interviu

Kiriţă: “Mi-aş dor să revin la Dinamo”

Dinamovist convins, Giani Kiriţă a urmărit cu mare atenţie Derby de România, arătîndu-se foarte nemulţumit de evoluţia echipei din Şefan cel Mare....
14.08.2013 | 11:04
Kirita Mias dor sa revin la Dinamo
ADVERTISEMENT

Dinamovist convins, Giani Kiriţă a urmărit cu mare atenţie Derby de România, arătîndu-se foarte nemulţumit de evoluţia echipei din Şefan cel Mare.

Giani, cum e să-ţi vezi echipa de suflet jucînd împotriva Stelei, iar tu să nu poţi intra pe teren?

ADVERTISEMENT

Eu m-am retras, dar am fost alături de ei în seara derby-ului. Şi mi-aş fi dorit să fiu pe teren, însă cu generaţia mea, nu în echipa de faţă. Nu mi-a plăcut ce am văzut pe teren. Sînt dezamăgit de cum a ajuns echipa.

Consideri că Steaua a meritat victoria?

Clar! Steaua este o echipă puternică, valoroasă, s-au făcut invetiţii în trasferuri, era de aşteptat să cîştige.

ADVERTISEMENT

În perioada ta, derby-urile erau mult mai echilibrate. Acum, Steaua are şase victorii consecutive. Cum s-a ajuns aici?

Erau foarte echilibrate! Nu exista aşa ceva în generaţia mea. Consider că cei din conducerea clubului sunt vinovaţi. Nu poţi să creşti dacă nu investeşti. Domnul Negoiţă a anunţat că nu mai face niciun transfer pînă-n iarnă.

ADVERTISEMENT

Cei şapte străini care au evoluat pentru Dinamo ştiu ce înseamnă un meci cu Steaua? Crezi că mai există jucători în actualul lot care să aibă noţiunea de ”derby”?

Nu au de unde să ştie ce înseamnă un derby cu Steaua pentru că ei sînt mici, abia acum cresc se dezvoltă. Mai au de învăţat, dar la cum merg lucrurile, nu văd ce şi de la cine să înveţe.

ADVERTISEMENT

Mulţescu a fost la un pas să demisioneze. Crezi că e prea devreme?

Sincer să fiu, cred că dacă nu şi-a dat demisia acum, şi-o va da sigur la următorul meci.

Unde o vezi pe Dinamo la finalul acestui sezon?

Nu o văd nicăieri. E foarte jos şi nu cred că îşi va reveni prea curînd.

Ce ar fi de făcut ca Dinamo să redevină echipa de altădată?

Eu aş propune transferuri, un antrenor tînăr, de la care jucătorii să poată învăţa, să fie educaţi. E greu şi aşa, la cum arată fotbalul românesc.

Te-ai întoarce în cadrul clubului dacă ai fi chemat? Poate chiar ca antrenor…

La cum arată clubul acum, nu aş veni ca antrenor. Poate dacă aş sta la o masă cu cei din conducere şi mi-ar face o ofertă de manager al clubului, m-aş gîndi la ea. Mi-aş dori să revin. Dar momentan nu ştiu cum aş putea ajuta. Totul porneşte de la cei care se află în conducere. Dinamo e în reconstrucţie, are nevoie de jucători tineri, talentaţi. Asta a spus şi domnul Negoiţă cînd a preluat, că va aduce jucători tineri, crescuţi în spiritul lui Dinamo.

Suporterii au fost din nou la înălţime în derby…

Întotdeauna, Dinamo a fost mai sus ca Steaua în privinţa asta, mereu am avut coregrafii impresionante. E păcat de aceşti fani, chiar merită să aibă parte de meciurile de altădată.

Rotariu a impresionat în startul de sezon. Se poate impune drept un lider al echipei în viitorul apropiat?

Rotariu e un jucător foarte bun. Nu mă refer doar la cum a jucat şi a marcat aseară, ci în general. Însă e prematur să vorbim despre asta, e încă un copil, care mai are de învăţat.

Dar de noul stelist, Adi Cristea, ce zici?

Despre Adi Cristea nu am multe de spuse, nu se poate considera fost dinamovist, el doar a fost în trecere, aşa cum se află şi acum la Steaua.

Tu cu ce te mai ocupi în momentul de faţă? Ce planuri ai?

Am un proiect, plănuiesc să deschid o şcoală de fotbal cît de curînd, în Bucureşti.

Giani Kiriţă (36 de ani) a evoluat la Dinamo în perioada 1997-2003, unde a cucerit două titluri şi trei Cupe ale României. Mai apoi, în Turcia, a cîştigat un titlu de campion, cu Bursaspor.

 

ADVERTISEMENT