Life

Trupele Kiss și Whitesnake, concerte de rămas bun. Când vor ajunge în România

Kiss și Whitesnake, două dintre trupele legendare de rock, pregătesc spectacole de final de carieră. Formațiile vor ajunge și pe teritoriul țării noastre.
02.12.2021 | 11:13
Trupele Kiss si Whitesnake concerte de ramas bun Cand vor ajunge in Romania
Kiss și Whitesnake, concerte de final de carieră. Trupele ajung și în România. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cele două trupe de rock desfășoară turnee de adio, ocazie cu care vor ateriza și în București. Membrii formațiilor vor concerta la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Rock The City, pe data de 16 iulie 2022.

Kiss, trupa formată din Gene Simmons, Paul Stanley, Eric Singer și Tommy Thayer, ajunge pentru prima oară în România, în cadrul „End Of The Road World Tour”.

ADVERTISEMENT

Formația încheie o carieră de 49 de ani, de-a lungul anilor lansând pe piața muzicală piese devenite hit-uri celebre printre care se numără „I Was Made For Loving You”, „Detroit City” și „Lick It Up”.

Kiss și Whitesnake, concerte de final de carieră. Trupele ajung și în România

Trupa Kiss şi-a început activitatea în anul 1973, la New York. Este considerată una dintre cele mai spectaculoase formații de rock, revoluționând conceptul de live.

ADVERTISEMENT

De asemenea, este una dintre cele mai bine vândute formaţii la nivel mondial, cu peste 100 de milioane de albume. În plus, Kiss apare pe primul loc în rândul trupelor americane cu cele mai multe produse discografice multi-platinium.

Totodată, grupul avea să fie inclus pe 10 aprilie 2014 în Rock And Roll Hall Of Fame. Formația evoluează în genurile glam rock, hard rock și heavy metal și este renumită pentru prezența sa scenică.

ADVERTISEMENT

Kiss, însoțită de o altă formație la concertul din România

Turneul de adio, intitulat „The Farewell Tour”, nu este numai despre Kiss, ci și despre trupa Whitesnake, care de asemenea, își încheie activitatea după 44 de ani pe scenă.

Formația a luat naștere în anul 1978 după ce David Coverdale și-a dovedit talentul în faimosul grup Deep Purple. Vocea artistului a fost considerată una dintre cele mai bune în domeniu.

ADVERTISEMENT

Cântărețul a ajuns în cele din urmă să scrie istorie în zona hard&heavy, de-a lungul timpului fiind lansate 13 albume de studio, 9 discuri live şi 9 produse video.

Compoziţii precum „Here I Go Again”, „Still Of The Night” și „Is This Love” au rămas valabile şi-n zilele noastre şi vor fi ascultate pentru ultima oară în România în variantă live.

Formula din prezent este realizată din David Coverdale (voc), Tommy Aldridge (bat), Reb Beach (chit), Michele Luppi (key), Joel Hoekstra (chit) şi nou-veniţii Dino Jelusick (key, voce) şi Tanya O’Callaghan (bass), prima prezenţă feminină din trupă.

Powerwolf, alături de Kiss și Whitesnake în concertele de adio

În altă ordine de idei, Rock The City propune o întâlnire şi cu una dintre cele mai apreciate formaţii germane ale momentului. Concret, formația Powerwolf va susţine primul său show în România.

Concertele de rămas bun al trupelor Kiss și Whitesnake vor avea lor în parcarea A din complexul Romexpo, în data de 16 iulie 2022. Biletele pot fi achiziționate la mai multe prețuri.

Mai exact, există bilete la 270 lei (preţ promoţional 230 de lei primele 2.500 de bilete) – normal circle; 440 lei (preţ promoţional 350 lei primele 1.000 bilete) – golden circle; 600 lei – diamond circle: 700 lei – tribuna VIP.

Biletele se vor pune în vânzare începând cu data de 3 decembrie prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro, www.entertix.ro, iabilet.ro.

ADVERTISEMENT