Fotbal intern

Kizito pleacă de la CSM Poli Iași. Ce sumă primesc moldovenii și cu cine l-au înlocuit

14.08.2018 | 17:43
Kizito pleaca de la CSM Poli Iasi Ce suma primesc moldovenii si cu cine lau inlocuit

Poli Iași se desparte de unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în debutul sezonului, William Kizito. Astfel, mijlocașul lateral de 24 de ani, din Uganda, va fi cedat în Belarus. El va fi împrumut până în iarnă, pe 50.000 de euro, iar dacă bielorușii vor fi mulțumiți de african, vor prelungi acordul până la finalul sezonului, pentru alți 50 de mii de euro.

Cel care a anunțat transferul lui Kizito la BATE Borisov este directorul sportiv Tibi Selymes. „Kizito va fi împrumutat, până-n iarnă, în schimbul sumei de 50.000 de euro, iar dacă îi convinge pe cei de acolo va rămâne până la finele sezonului, contra altor 50.000 de euro”. Kizito a fost adus la Poli în iulie 2017, de la Rio Ave și a dat 3 goluri în 29 de meciuri, în toate competițiile.

În schimb, ieșenii vor aduce noi jucători. În Copou a ajuns deja atacantul angolez Aguinaldo Policarpo Mendes da Veiga, 29 de ani, un jucător care a evoluat de-a lungul carierei în Portugalia, Angola, Cipru, Qatar, Tunisia şi Thailanda. El a semnat pe 2 ani. „Miercuri, sper să-l aducem și pe Lewis Embah Enoh, care ar fi o lovitură şi astfel am întări şi mai mult linia ofensivă”, a mai spus directorul sportiv al clubului, la un post de televiziune local. Lewis Enoh e un jucător camerunez, care a evoluat în ultimii ani la KSC Lokeren, pentru care a adunat 34 de meciuri în prima ligă din Belgia.

Kizito pleacă de la CSM Poli Iași, după un debut de sezon slab al echipei

CSM Poli Iași are numai două puncte în 4 etape, cu un singur gol marcat și 8 primite! În ultima etapă, ieșenii au fost distruși de Sepsi cu 3-0 în ultima rundă din Liga 1 Betano. Nu trecem printr-o formă bună, suferim mai peste tot, dar important este să nu cedăm în momentele dificile și grele. Trebuie să fiu alături de jucători și să le ridic moralul. Sunt și lucruri bune, avem posesie, ajungem la poartă, dar nu suntem lucizi la finalizare. Am luat gol cu mare ușurință, apoi am încercat să revenim, am avut posesie, dar pe ultimii 30 de metri am avut probleme. Am avut ceva ocazii în a doua repriză, dar nu am știut să finalizăm”,  a declarat Stoican după acest meci.

Și directorul sportiv, Tibor Selymeș, s-a arătat deranjat de prestațiile echipei și a anunțat că s-ar putea să existe amenzi în clubul moldovean: „N-am dat niciuna. O să discutăm cu conducerea, ne vedem astăzi, și o să decidem dacă e sau nu momentul. Dar rămân la ce-am spus. Lipsa de atitudine și de angajament s-a văzut cu ochiul liber. Trebuie să-i trezim cumva! La Steaua și la Sepsi au fost meciuri dificile, se putea pierde. Însă pentru mine contează și cum pierzi. Nu accept să nu muncești pe teren, să nu bagi capul în contră, să nu faci totul pentru echipă! În rest, e treaba antrenorului, a lui Flavius Stoican, să-i scoată din pasa asta proastă. Bineînțeles, și cu ajutorul nostru, al conducerii”, a spus fostul internațional, pentru gsp.ro.

Pentru Poli Iași urmează duelul cu FC Botoșani, din etapa a V-a din Liga 1 Betano.