Sport

Klaus Iohannis a anunțat revenirea imediată a fanilor pe stadioane! Sepsi – FCSB și U Craiova – CFR, primele meciuri cu spectatori?

13.05.2021 | 21:00
Klaus Iohannis a anuntat revenirea imediata a fanilor pe stadioane Sepsi  FCSB si U Craiova  CFR primele meciuri cu spectatori
Șeful statului a făcut anunțul mult așteptat. Suporterii se pot întoarce în tribune. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul mult așteptat de mai bine de un an. O dată cu relaxarea restricțiilor anti-Covid, suporterii români se vor putea întoarce pe stadioane.

Concret, printre măsurile ce vor intra în vigoare începând de sâmbătă, 15 mai, se numără și redeschiderea stadioanelor, în limita a 25% din capacitatea maximă. Pe cale de consecință, meciurile U Craiova – CFR Cluj și Sepsi Sfântul Gheorghe – FCSB, programate în weekend, se vor disputa cu spectatori, în cazul în care echipele gazdă vor reuși să se organizeze în timpul scurt rămas până la fluierul de start.

ADVERTISEMENT

Pentru moment, singura partidă la care vor putea participa în mod cert suporterii este finala Cupei României, dintre Universitatea Craiova și Astra Giurgiu. Aceasta va avea loc sâmbătă, 22 mai, pe arena „Ilie Oană” din Ploiești.

Vești extraordinare pentru suporterii români. Se pot întoarce pe stadioane

Din acest weekend, activităţile sportive în aer liber vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate, cu spectatori”, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de vineri, 14 mai, va avea loc o ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, urmată de o alta, a Guvernului, pentru aprobarea calendarului măsurilor de relaxare.

Am pregătit un calendar cu măsuri de relaxare, care cuprinde întreaga perioadă de vară, ne pregătim de relaxare, dar nu vrem să relaxăm în iunie, ca să revenim la restricții în august.

ADVERTISEMENT

Vom avea o relaxare pas cu pas, relaxările sunt condiționate de evoluția pandemiei și gradul de vaccinare”, a mai spus șeful statului.

Finala Cupei se va disputa în mod cert cu spectatori. Florin Cîțu și-a anunțat prezența la meci

În altă ordine de idei, suporterii vor avea cu siguranță acces, sâmbătă, 22 mai, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, la finala Cupei României, în care se vor duela Universitatea Craiova și Astra. Fan înfocat al „juveților”, premierul Florin Cîțu și-a anunțat prezența în tribune.

ADVERTISEMENT

Este un eveniment în care vom avea spectatori. Sper să ajung şi eu la finala Cupei României. Joacă Craiova, aşa că s-ar putea să fiu şi eu acolo.

Deci, o zi importantă, 22 mai: Guvernul în stradă şi seara avem Cupa României. Este primul eveniment sportiv la care vrem să avem spectatori, după această perioadă, şi pe care nu aş vrea să îl ratez”, a declarat șeful Executivului.

Rapid – Reșița, ultimul meci cu spectatori în tribune

Ultimul meci de fotbal din România la care suporterii au avut acces pe stadion a fost Rapid – CSM Reșița, din etapa cu numărul 24 a Ligii a doua. Acesta a avut loc pe 8 martie 2020, chiar înainte ca România să intre în stare de urgență.

Cei aproximativ 3.000 de fani aflați atunci în tribunele stadionului din Regie nu și-au putut purta, însă, echipa spre victorie. Giuleștenii au fost învinși, scor 0-1, printr-un gol marcat de Laurențiu Buș în minutul 79.

ADVERTISEMENT