News

Klaus Iohannis a avut parte de o surprinză amuzantă în Grecia. Un câine a apărut la poza oficială cu premierul elen. Video

Klaus Iohannis, surprins în vizita din Grecia. În fotografia oficială alături de premierul Kyriakos Mitsotakis apare şi un câine
02.12.2022 | 18:26
Klaus Iohannis a avut parte de o surprinza amuzanta in Grecia Un caine a aparut la poza oficiala cu premierul elen Video
Klaus Iohannis, Kyriakos Mitsotakis şi Peanut Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis se află într-o vizită oficială în Grecia. El a avut vineri o întrevedere cu premierul Kyriakos Mitsotakis, iar în fotografiile de la primirea oficială a apărând şi Peanut, câinele premierului grec.

Câinele premierului grec are o listă lungă de întâlniri cu lideri politici

“Peanut”, câinele dornic de atenţie, este animalul de companie al prim-ministrului grec Kyriakos Mitsotakis. Patrupedul a fost adoptat în 2021, cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor fără Adăpost şi are acces peste tot în reşedinţa şefului Executivului de la Atena, astfel că nu-i de mirare că el apare în mai multe fotografii oficiale de la primirea diverşilor lideri de stat sau de Guvern.

ADVERTISEMENT

Astfel, în luna aprilie, “Peanut” a întâmpinat-o pe treptele clădirii guvernamentale pe premierul finlandez Sanna Marin, aceasta făcându-şi timp să-l mângâie câteva secunde.

De asemenea, premierul Slovaciei a povestit după vizita la Atena că în timpul discuţiilor cu omologul său grec a auzit în repetate rânduri lătratul lui “Peanut”.

ADVERTISEMENT

În plan politic, în cadrul întâlnirii, Klaus Iohannis şi Kyriakos Mitsotakis au subliniat importanţa continuării şi diversificării proiectelor de interconectare energetică şi a altor infrastructuri critice, salutând operaţionalizarea Interconectorului de gaze dintre Grecia şi Bulgaria, care reprezintă şi o verigă esenţială pentru asigurarea securităţii energetice a regiunii.

În plus, cei doi lideri au evidenţiat pasul important făcut joi, 1 decembrie, de companiile din sectorul energetic din România, Grecia, Bulgaria şi Ungaria prin semnarea memorandumului de înţelegere pentru implementarea coridorului vertical. Acesta va asigura fluxuri bidirecţionale de gaze naturale, inclusiv înspre România şi Republica Moldova.

În context, au fost discutate şi modalităţile de continuare a sprijinului pentru Republica Moldova, afectată de o criză energetică, preşedintele României prezentând măsurile şi acţiunile întreprinse de ţara noastră.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a întâlnit vineri şi cu preşedintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou, care a reafirmat susţinerea deplină a ţării sale pentru aderarea României la Spaţiul Schengen.

Având în vedere situaţia de securitate determinată de agresiunea militară ilegală a Rusiei împotriva Ucrainei, cei doi şefi de stat au avut un schimb de opinii referitor la contextul geopolitic şi efectele războiului în plan umanitar, al securităţii energetice şi alimentare.