News
notix pixel id

Klaus Iohannis a convocat CSAT. Securitatea națională, printre subiectele incluse pe ordinea de zi

06.10.2020 | 08:35
Klaus Iohannis a convocat CSAT. Securitatea națională, printre subiectele incluse pe ordinea de zi
Klaus Iohannis a convocat CSAT. Ședința se va desfășura în sistem de videoconferință. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reunește marți, 6 octombrie, de la ora 13:00, în cadrul unei ședințe care va fi condusă de președintele Klaus Iohannis. Potrivit comunicatului transmis de Administrația Prezidențială, printre subiectele incluse pe ordinea de zi se numără riscurile, ameninţările şi vulnerabilităţile la adresa securităţii naţionale prognozate pentru 2021.

De asemenea, vor fi supuse analizei alte tematici de actualitate din domeniul securităţii naţionale. Având în vedere că premierul Ludovic Orban (vicepreședintele CSAT) se află în carantină, de unde îşi exercită atribuţiile fără să interacționeze fizic cu alte persoane, ședința se va derula în sistem de videoconferinţă.

Sursa citată anunță că pe ordinea de zi se regăsesc și subiecte referitoare la analiza strategică a apărării, Carta Albă a Apărării și planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a convocat CSAT. Ședința se va desfășura în sistem de videoconferință

Marți, 6 octombrie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, condusă de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință.

Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la:

  • Analiza strategică a apărării;
  • Carta Albă a Apărării;
  • Planul de implementare a Strategiei Naționale de Apărare a Țării pentru perioada 2020-2024;
  • Riscurile, amenințările și vulnerabilitățile la adresa securității naționale, prognozate pentru anul 2021.
  • În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale”, se arată în comunicatul transmis de Administrația Prezidențială.
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban nu are coronavirus. Va rămâne, însă, în carantină până joi

Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menţionăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiţie de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv.

Din motive de precauţie, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde îşi va exercita atribuţiile funcţiei de prim-ministru şi îşi va desfăşura activitatea fără interacţiune fizică cu alte persoane.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanţă de 10 zile de la prezenţa în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, se arată în comunicatul transmis de Biroul de presă al Guvernului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 867. 32 pagini + Horoscop 2022!
A apărut noua revistă Taifasuri