News

Klaus Iohannis a decorat zeci de medici și profesori de Ziua Națională: „Nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala”

Președintele României a decorat zeci de profesori, medici și asistenți medicali chiar de Ziua Națională a ţării noastre. Iată ce mesaj a avut acesta pentru români.
01.12.2021 | 16:07
Klaus Iohannis a decorat zeci de medici si profesori de Ziua Nationala Nu vati pierdut optimismul ca puteti invinge boala
ADVERTISEMENT

Cu ocazia Zilei Naționale a României, președintele țării a decorat zeci de cadre medicale, dar și de profesori, ei fiind invitați la Palatul Cotroceni de către șeful statului.

Mai precis, este vorba despre 46 de medici, 15 asistenți și 20 de profesori care au fost decorați de președintele țării.

ADVERTISEMENT

După terminarea ceremoniei, Klaus Iohannis a ținut și un discurs cu ocazia Zilei Naționale, în care a ținut să le mulțumească celor de mai sus și nu numai, pentru toate eforturile depuse pentru țară.

Klaus Iohannis, discurs de 1 decembrie. Ce le-a transmis șeful statului medicilor și profesorilor

Liderul țării a amintit că pandemia de coronavirus ne-a pus într-o situație grea și tocmai datorită perseverenței și dorinței de a-și ajuta semenii a medicilor, asistenților și chiar profesorilor am putut merge mai departe.

ADVERTISEMENT

„1 Decembrie este însă și prilejul de a mulțumi unor personalități remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună.

Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse și de a le transmite gratitudinea întregii societăți.

ADVERTISEMENT

Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenței noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19”, a spus președintele în discursul său de miercuri.

De asemenea, președintele a transmis că sunt aproape doi ani de când ne confruntăm cu pandemia, așa că eforturile medicilor ar trebui răsplătite îndestulat, având în vedere că ei au luptat din prima linie cu boala, cu riscuri foarte mari pentru propria lor sănătate.

ADVERTISEMENT

Președintele României către medici: „Nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala”

Totodată, Klaus Iohannis a precizat că medicii și profesorii nu au încetat niciodată să creadă că boala poate fi, de fapt, învinsă, chiar dacă oboseala pe care au acumulat-o era imensă.

„Doar vocația și înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii și a condițiilor extrem de grele, nu v-ați pierdut optimismul că puteți învinge boala și nu ați ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor.

Prin dragostea pentru viață și pentru oameni, v-ați avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Echipele de îngrijire critică din care faceți parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferință”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT