News

Klaus Iohannis a explicat de ce nu va intra în dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă

12.11.2019 | 17:01
Klaus Iohannis a explicat de ce nu va intra în dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă
Klaus Iohannis nu va participa la dezbatere. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a explicat de ce nu va intra în dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, în timp ce mulți politologi și sociologi spun că acest lucru ar fi benefic în primul rând pentru propriul lui electoral. Șeful statului a scris pe Facebook că se va axa pe întâlnirile din țară cu românii în cele două săptămâni dintre tururile de scrutin. În tot acest timp, premierul Ludovic Orban a declarat că s-ar pune la dispoziție într-o confruntare față în față cu Viorica Dăncilă, ca reprezentant al președintelui.

Klaus Iohannis nu se va prezenta la dezbatere cu Viorica Dăncilă

Deși a numit-o pe Viorica Dăncilă premier, după alte două numiri, Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, președintele a spus că a luptat cu Partidul Social Democrat și că nu poate intra la o dezbatere cu fostul premier al țării care a guvernat împotriva românilor. Mesajul lui Iohannis a fost primit cu critici, atât de opozanți cât și de cei care îl urmăresc pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Concret, președintele României a spus că va continua să plece prin țară, să le explice românilor care este planul său pentru următorii cinci ani și ce a reușit să facă pentru ei în primii cinci ani. Iohannis a spus că Dăncilă mimează acum democrația și că până acum nu a știut ce înseamnă respectarea acesteia, fapt pentru care nu poate fi vorba despre un dialog televizat între cei doi.

Iohannis: „Voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii”

„Împreună am reușit să ținem piept PSD, partidul care a asaltat toate instituțiile statului. Și doar împreună vom reuși să câștigăm definitiv această luptă pentru România. Votul pe care mi l-ați acordat în primul tur al alegerilor este o confirmare a încrederii pe care o aveți în mine. Dar Președintele nu poate reconstrui singur o țară, de aceea este mare nevoie de fiecare dintre voi, de implicarea voastră. Vreau să fie foarte clar: voi dialoga direct în perioada următoare cu cetățenii, cu jurnaliștii, cu societatea civilă, voi continua să merg prin țară, să mă întâlnesc cu oamenii și voi explica tuturor care este proiectul meu. România normală devine realitate doar prin solidaritate și unitate, cu susținerea majorității românilor”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

ADVERTISEMENT

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani”, a mai spus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri