News

Klaus Iohannis a făcut anunţul! Când trece România la moneda euro

27.08.2019 | 14:04
Klaus Iohannis a facut anuntul Cand trece Romania la moneda euro

Când trece România la moneda euro? Șeful statului, Klaus Iohannis a declarat, marţi, că aderarea la spaţiul Schengen şi la zona euro rămân obiective de îndeplinit pentru România. Acesta le-a transmis diplomaţilor români că trebuie valorificat capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Când trece România la moneda euro

„Pentru România rămân în continuare de îndeplinit câteva obiective: aderarea la spaţiul Schengen (…) şi aderarea la zona euro când toate condiţiile vor fi îndeplinite. Trebuie să valorificăm eficient capitalul de încredere al preşedinţiei Consiliului UE, iar dumneavoastră, ca şefi de misiuni, puteţi avea un rol esenţial în atingerea acestui obiectiv”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, la întâlnirea cu şefii de misiuni şi consulii generali, cu prilejul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

Pe aceeași direcție s-a situat și premierul Viorica Dăncilă, marți, care a spus că tematicile europene şi cooperarea cu PE, Comisia şi Consiliul Uniunii Europene rămân prioritare pe agenda guvernamentală, cu accent pe aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi finalizarea, cât mai curând, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Când trece România la moneda euro
Când trece România la moneda euro

Viorica Dăncilă vrea aderarea României la Spațiul Schengen

“În perioada următoare, tematicile europene şi cooperarea cu Parlamentul European, Comisia şi Consiliul Uniunii Europene rămân prioritare pe agenda guvernamentală, cu accent pe aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi finalizarea, cât mai curând, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Din punctul nostru de vedere, eforturile comune la nivel european ar trebui să se mobilizeze pe următoarele patru aspecte principale: promovarea unei creşteri economice incluzive şi sustenabile care să contribuie la asigurarea unei convergenţe reale în cadrul UE; aprofundarea Pieţei Unice; garantarea siguranţei cetăţenilor europeni; definirea unei acţiuni externe eficiente”, a precizat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, în discursul susţinut la întâlnirea cu şefii de misiuni ale României, care sunt prezenţi în aceste zile la Bucureşti, la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.