News

Klaus Iohannis a făcut anunțul referitor la pensii! „Ar fi nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a pandemiei”

28.04.2020 | 19:16
Klaus Iohannis a facut anuntul referitor la pensii Ar fi nedrept ca pensionarii sa plateasca intreaga nota de plata a pandemiei
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis crede că pensiile ar trebui mărite, așa cum era stabilit, însă nu știe dacă acest lucru este posibil. Cu toate acestea, liderul de la Cotroceni este alături de pensionari în aceste momente grele și nu crede că aceștia ar trebui să fie victime colaterale în războiul cu coronavirus.

Iohannis vrea să mărească pensiile

Iohannis a lăsat să se înțeleagă că întreaga poveste a măririi pensiilor este în mâna „experților”, cei care trebuie să stabilească dacă statul român își permite să susține asemenea cheltuieli, mai exact creșterea cu 40% a pensiilor.

ADVERTISEMENT

Este o chestiune care trebuie analizată cu mare atenție de experți și când vom avea datele la jumătatea anului Guvernul va trebui să ia o decizie.

Mi s-ar părea nedrept ca pensionarii să plătească întreaga notă de plată a epidemiei. Și ei sunt nu doar categorie vulnerabilă, ci și una dezavantajată. Dacă se va putea și cât se va putea, va răspunde Guvernul”, a explicat Iohannis.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă cu pensiile?

Lucrurile păreau simple înainte de pandemie. Guvernul Orban se afla pe cai mari și bugetul era calculat în așa mod pentru ca pensiile să crească cu 40% începând cu toamna. În momentul în care a început epidemia în România, mai multe voci au atras atenție că pensiile nu vor mai putea fi mărite, din cauza lipsei banilor.

Cu toate acestea, ministrul Florin Cîțu a insistat mereu că pensiile vor fi mărite așa cum a fost promis. Din păcate pentru pensionari, discursul s-a schimbat radical în ultimele zile, din cauza problemelor financiare.

ADVERTISEMENT

Ultima variantă, așa cum a precizat și Klaus Iohannis, este o mărire a pensiilor după lungi negocieri și analize ale „experților”, însă nimeni nu știe ce se va întâmpla cu adevărat.

Victor Ponta, reprezentantul Pro România, a dat asigurări că PNL va mărit pensiile pentru a nu pierde voturi, însă e convins că România se va afunda și mai tare în criză în aceste condiții. „

ADVERTISEMENT

„Nu știu de unde vor scoate banii, dar vor mări pensiile, sunt convins. Eu așa cred, se măresc pensiile cu 40%, acum nu își permit să nu le mărească, pierd voturi”, a explicat Ponta.

 

ADVERTISEMENT