Life

Klaus Iohannis a făcut senzație la un eveniment public. Cum a apărut îmbrăcat la festivalul Săptămâna Haferland

Klaus Iohannis a făcut senzație la un eveniment public. Iată cum a apărut îmbrăcat la festivalul „Săptămâna Haferland”, ediția a IX-a, din județul Brașov.
01.08.2021 | 13:53
Klaus Iohannis a făcut senzație la un eveniment public. Cum a apărut îmbrăcat la festivalul Săptămâna Haferland. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a făcut senzație la un eveniment public din județul Brașov, la festivalul „Săptămâna Haferland”. Președintele țării a purtat o ținută cu care românii nu erau obișnuiți până acum.

Iohannis a purtat o ținută complet albă și a descheiat și câțiva nasturi de la cămașă. Iată ce apariție rară a avut șeful statului la festival!

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a făcut senzație la un eveniment public. Cum a apărut îmbrăcat la festivalul Săptămâna Haferland

Klaus Iohannis a făcut senzație la festivalul „Săptămâna Haferland”, ediția a IX-a, din județul Brașov. Președintele României s-a îmbrăcat complet în alb, din cap până-n picioare.

Astfel, Iohannis a purtat cămașă, pantaloni și pantofi albi. De asemenea, cureaua acestuia a fost tot albă, pentru a fi în ton cu restul ținutei. Este prima dată când apare public îmbrăcat în acest fel.

ADVERTISEMENT

Însă nu doar lucrul acesta a atras atenția tuturor. Șeful statului a ales să-și descheie nasturii de sus ai cămășii și a lăsat la vedere pieptul.

Klaus Iohannis, apariție de senzație la festival
Klaus Iohannis, apariție de senzație la festival. Sursa foto: Captură YouTube

Declarațiile lui Klaus Iohannis la Săptămâna Haferland

„Săptămâna Haferland” este festivalul comunității săsești și este organizat în satul Criț din județul Brașov. Șeful statului a ținut un discurs atât în română, cât și în germană, punând accent pe faptul că evenimentul întărește cooperarea dintre România și Germania.

Totodată, Klaus Iohannis a mai declarat că acest festival reprezintă un prim pas spre normalitate, în contextul pademiei de COVID-19.

ADVERTISEMENT

„După mai bine de un an de când pandemia ne-a obligat să găsim alternative în a menține legături puternice între noi, dar și cu publicul, cu arta și cultura, iată că organizarea Festivalului în acest an constituie un pas important pe drumul reîntoarcerii la normalitatea pe care o așteptăm cu toții, dar și la tradițiile și valorile autentice ale locuitorilor din satele săsești.

(…) Festivalul, devenit deja tradiție, are o contribuție esențială la prezervarea identității sașilor din România, promovând cultura specifică acestei comunități.

Zona încărcată de istorie are o unicitate aparte prin bogăția arhitecturală a cetăților și a bisericilor fortificate, prin frumusețea peisajelor rurale și, nu în ultimul rând, prin ospitalitatea și creativitatea oamenilor care locuiesc aici”, sunt doar câteva dintre declarațiile președintelui României, potrivit digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a mai subliniat faptul că România „este locul în care diversitatea etnică, religioasă şi culturală e respectată și reprezintă un model de toleranță, deschidere și solidaritate”. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri