News

Klaus Iohannis a fost pârât la CNCD pentru discriminare și incitare la ură împotriva minorității maghiare

29.04.2020 | 19:01
Klaus Iohannis a fost pârât la CNCD pentru discriminare și incitare la ură împotriva minorității maghiare
Președintele Klaus Iohannis/ Foto: presidency.ro
ADVERTISEMENT

Asociaţia Mikó Imre a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în privința declarațiilor făcute de către președintele Klaus Iohannis legate de proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc. Șeful statului este acuzat că incită la ură împotriva minorității maghiare, transmite News.ro.

Sesizarea la CNCD, depusă de o asociație pentru drepturile minorităților

Asociaţia Mikó Imre este o asociație de asistență juridică în domeniul drepturilor minorităților.

ADVERTISEMENT

Consider că preşedintele României nu poate face o astfel de declaraţie”, a declarat Erika Benkő, reprezentat al asociaţiei, ea apreciind că  afirmațiile lui Klaus Iohannis reprezintă atât o dezinformare, cât și incitare la ură etnică.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat că PSD a încheiat o înțelegere cu UDMR privind autonomia Ținutului Secuiesc, după ce un proiect de lege în acest sens a trecut tacit de Camera Deputaților.

ADVERTISEMENT

Este incredibil ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaților o lege care dă autonomie Ținutului Secuiesc”, a declarat Klaus Iohannis.

Pe 23 aprilie, Camera Deputaţilor a adoptat tacit proiectul. Propunerea legislativă a fost iniţiată de deputaţii UDMR Kulcsar-Terza Jozsef-Gyorgy şi Biro Zsolt-Istvan şi prevede ca “Ţinutul Secuiesc” să devină regiune autonomă cu personalitate juridică.

Statutul de autonomie, adoptat prin lege, se aprobă prin referendum de către cetăţenii Ţinutului Secuiesc, prevede actul normativ.

ADVERTISEMENT

Plenul Senatului a respins, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. Inițiativa celor doi senatori a fost respinsă cu 126 de voturi ”împotrivă” și nouă ”pentru”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri