News

Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu

13.01.2021 | 14:08
Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu, anchetat de DNA. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a încuviințat cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu, cerere care a fost trimisă ministrului Justiției.

Președintele României a trimis miercuri, 13 ianuarie, ministrului Justiției cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, conform News.ro.

UPDATE / Ministrul Justiției i-a trimis procurorului general cererea de urmărire penală a lui Călin Popescu Tăriceanu.

ADVERTISEMENT

Ministrul Stelian Ion a luat această decizie după ce a primit cererea din partea lui Klaus Iohannis.

Astăzi, 13 ianuarie 2021, domnul Stelian Ion ministrul Justiţiei, i-a transmis procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cererea de urmărire penală formulată de Preşedintele României, privindu-l pe domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, fost prim-ministru, pentru faptele ce fac obiectul dosarului nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie”, a transmis Ministerul Justiției, conform News.ro.

Iohannis a dat undă verde urmăririi penale a lui Tăriceanu

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 – 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 668/P/2019 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –

ADVERTISEMENT

Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, sub aspectul săvârşirii de către acesta a unei infracţiuni de luare de mită, prevăzută de art. 289 alin. (1) din Codul penal raportat la art. 6 şi art. 7 lit. a) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, cu aplicarea art. 5 din Codul penal, urmând a se proceda conform legii, având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În temeiul dispoziţiilor art. 109 alin. (2) din Constituţia României, republicată, ale Legii nr. 115/1999 privind responsabilitatea ministerială, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, luând în considerare şi Decizia Curţii Constituţionale nr. 270/2008”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat de luare de mită

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că ”ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanţii unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 de dolari, constând în plata unor servicii de consultanţă”.

ADVERTISEMENT

În schimb, acesta şi-ar fi exercitat atribuţiile, astfel încât să fie adoptate o serie de hotărâri de guvern în favoarea companiei”, precizează cei de la DNA într-un comunicat de presă.

Tăriceanu a negat acuzațiile și spune că se confruntă cu un dosar politic făcut de DNA, la comanda adversarilor săi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri