News

Klaus Iohannis a lipsit de la înscăunarea lui Ciucă. Președintele României, marele absent de la congresul PNL

Klaus Iohannis și-a făcut alt program de weekend și a absentat de la congresul PNL, acolo unde Nicolae Ciucă a fost unicul candidat la funcția de președinte.
10.04.2022 | 13:57
Klaus Iohannis a lipsit de la inscaunarea lui Ciuca Presedintele Romaniei marele absent de la congresul PNL
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a fost marele absent de la congresul PNL de duminică, acolo unde premierul Nicolae Ciucă a îndeplinit formalitatea de a deveni și președinte al partidului.

Iohannis a lăsat scaunul gol la congresul PNL

Fără vreo miză reală, congresul Partidului Național Liberal nu s-a mai bucurat de prezența primului om în stat, așa cum se întâmpla în trecut.

ADVERTISEMENT

De exemplu, la precedentul congres, Iohannis a venit pentru a-și susține favoritul, pe Florin Cîțu, care a și reușit să-i smulgă funcția demisionarului Ludovic Orban. Cum, de data aceasta, situația în fruntea partidului era lămurită din start, interesul președintelui pentru a fi prezent în sală a fost scăzut, iar acesta le-a întors spatele liberalilor.

Nicolae Ciucă i-a muțumit lui Florin Cîțu ”pentru tot ce a făcut bine”

Duminică, preluarea de mandat în fruntea PNL s-a făcut în mod formal și a fost precedată de un discurs al lui Nicolae Ciucă prin care i-a mulțumit lui Florin Cîțu pentru ce a făcut în partid.

ADVERTISEMENT

„Îl salut pe preşedintele Senatului, Florin Cîţu, şi îi mulţumesc pentru tot ce a făcut bine pentru PNL”, și-a început Nicolae Ciucă discursul, la Congresul extraordinar al PNL.

“Cetățenii României așteaptă de la noi soluții, să fie protejați de toate aceste discordii care apar în spațiul public. Cel mai important e să avem stabilitatea necesară să putem să guvernăm țara. Cred că în politica românească e nevoie și de oameni noi și prin tot ceea ce am reușit să asigur până acum, echilibrul coaliției și stabilitate politică cred că voi avea succes”, a fost apelul făcut de Nicolae Ciucă, înainte să devină oficial președinte al PNL.

ADVERTISEMENT

Cîțu regretă că nu a părăsit funcția de președinte PNL după alianța cu PSD

De cealaltă parte, Florin Cîțu a declarat că regretă că nu s-a retras din fruntea partidului, în momentul în care PNL a intrat în alianță cu PSD, o mișcare pe care el nu a agreat-o niciodată.

„Am avut atunci instinctul să mă retrag, îmi pare rău că nu am făcut-o”, a declarat Florin Cîțu, care a completat că a fost dezamăgit de măsurile economice care s-au luat după ce el nu a mai fost premier.

ADVERTISEMENT

 „Am spus că dacă vom lua acele măsuri vom ajunge unde am ajuns acum, adică la inflație mare, la dobânzi mari la împrumuturile pe care le face statul”, a adăugat Florin Cîțu.

ADVERTISEMENT