News

Klaus Iohannis a mers la schi, la doar o zi după tragedia de la Matei Balș. Foto

30.01.2021 | 15:04
Klaus Iohannis a mers la schi, la doar o zi după tragedia de la Matei Balș. Foto
Klaus Iohannis a mers la schi, la doar o zi după tragedia de la Matei Balș. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost filmat sâmbătă pe pârtia de schi de la Păltiniș, la doar o zi după tragedia de la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Șeful statului a preferat o zonă familiară, cea din stațiunea sibiană Păltiniș, acolo unde mergea des și în vremea când era primar al Sibiului.

ADVERTISEMENT

Relaxarea lui Iohannis vine la scurt timp după ce o nouă tragedie de proporții a lovit România. La Institutul Matei Balș din București, 6 oameni au murit și alte câteva zeci au fost relocați după devastatorul incendiu de vineri dimineața.

Klaus Iohannis, pe pârtia de schi, la o zi după tragedia de la Matei Balș

Klaus Iohannis a fost surprins de presă, sâmbătă, în timp ce cobora pe pârtia din stațiunea Păltiniș, situată în județul Sibiu.

ADVERTISEMENT

La sosire, președintele a avut un scurt dialog cu câțiva jurnaliști prezenți în zona montană și i-a invitat și pe aceștia să încerce zăpada din stațiune, potrivit Antena3.

Jurnalist: Cum e la schi, domnule președinte?

Klaus Iohannis: Bună ziua. E foarte bine. Vă invit să veniţi.

Jurnalist: Cum e zăpada la Păltiniş?

Klaus Iohannis: Astăzi e destul de bine. Vă doresc o zi frumoasă”, a fost dialogul pe care șeful statului l-a avut cu reprezentantul presei.

Klaus Iohannis la schi. Sursa foto: captură antena3.ro

Aventura montană a șefului statului are loc la doar o zi de la tragedia de la Institutul Matei Balș din Capitală, acolo unde au murit 6 oameni, iar alții se află în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Iohannis după tragedia de la Matei Balș

În urmă cu o zi, Klaus Iohannis a vizitat Institutul „Matei Balș”, după tragedia în care au murit 6 persoane, în urma unui incendiu la unul dintre pavilioanele spitalului. Președintele a transmis condoleanțe familiilor și a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății un proiect de reformă care să cuprindă soluții rapide.

”O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoșire grabnică.

Am discutat încă de când au fost anunțate forțele de intervenție în permanență cu cei care au condus intervenția și până în momentul de față am primit toate datele care sunt certe.

ADVERTISEMENT

A fost o intervenție foarte complicată, s-a reacționat extrem de rapid. În foarte puține minute a fost stins focul, însă din păcate pentru câțiva a fost prea târziu. Totuși, țin să felicit forțele de intervenție pentru promptitudine.

Este foarte clar că trebuie rapid trase niște concluzii și venit cu soluții. Situația se repetă cumva.

Am avut nu de mult o tragedie la Piatra Neamț, acum această tragedie, și cu siguranță motivele sunt diverse, ele sunt achetate și anchetele vor arată cine sunt vinovații.

ADVERTISEMENT

După părerea mea problema este însă mult mai amplă. Avem de a face cu probleme structurale în spitale și am solicitat noului ministrul al Sănătății să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întreg sistemul de sănătate și aștept primele idei pentru a demara această reformă”, a spus Iohannis.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri