News

Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion. Lucian Bode, numit interimar la Ministerul Justiţiei. Update

Președintele Klaus Iohannis a semnat revocarea lui Stelian Ion. FANATIK vă spune ce mesaj a transmis de Administrația Prezidențială
02.09.2021 | 12:03
Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Stelian Ion Lucian Bode numit interimar la Ministerul Justitiei Update
Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion. Mesajul transmis de Administrația Prezidențială Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
02-09-2021
09:05

Preşedintele Iohannis a semnat cererea de revocare a lui Stelian Ion

Klaus Iohannis a semnat decretele de revocare a ministrului justiției, Stelian Ion, și de interimat al lui Lucian Bode.
 
“Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 2 septembrie 2021, următoarele decrete:
• Decret de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Stelian-Cristian Ion, ministrul justiției;
• Decret de desemnare a domnului Lucian Nicolae Bode, ministrul afacerilor interne, ca ministru al justiției, interimar.”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Administrația Prezidențială a transmis că cererea de revocare a ministrului Justiției a ajuns la Klaus Iohannis. Președintele o analizează.

Comunicatul a venit în această dimineață. În cursul serii trecute, Florin Cîțu a anunțat că Stelian Ion este demis din funcția de ministru al Justiției.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a primit cererea de revocare a lui Stelian Ion. Mesajul transmis de Administrația Prezidențială

„Preşedintele a primit cererea de revocare şi o analizează. Revenim cu informaţii”, a transmis Administrația Prezidențială.

Până când președintele va semna decretul, iar acesta va fi publicat în Monitotul Oficial, Stelian Ion rămâne în fruntea Ministerului Justiției.

ADVERTISEMENT

Demiterea lui acestuia a venit, potrivit declarațiilor lui Florin Cîțu, după ce acesta a refuzat să dea avizul proiectului ”Anghel Saligny”.

De cealaltă parte, ministrul Justiției a explicat că respectivul proiect nu a ajuns la Ministerul Justiției până în momentul în care a fost anunțată revocarea sa. Termenul în care putea să dea avizul era de patru zile.

ADVERTISEMENT

Demersul premierului a cauzat o adevărată criză în interiorul coaliției de Guvernare. Biroul Național al USR-PLUS s-a reunit în ședință aseară. Aceasta s-a terminat după miezul nopții.

Criza din Coaliția de Guvernare

Liderii USR – PLUS au transmis decizia luată în cadrul discuțiilor. Aceștia au transmis că îi retrag sprijinul politic premierului și, în cazul în care nu va fi schimbat, vor vota o moțiune de cenzură.

ADVERTISEMENT

„USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare,” au anunțat liderii formațiunii.

„Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu,” au adăugat.

La aceste ore, liberalii se întâlnesc și ei într-o ședință. Până în acest moment, partidul nu a transmis o poziție oficială în contextul anunțului făcut de partenerii de coaliție.

ADVERTISEMENT