News

Klaus Iohannis a primit doza de rapel din vaccinul anti-Covid. Care e starea președintelui

05.02.2021 | 14:57
Klaus Iohannis a primit doza de rapel din vaccinul antiCovid Care e starea presedintelui
ADVERTISEMENT

Vineri, 5 februarie, la exact 21 de zile de la prima doză, Klaus Iohannis a primit și rapelul din vaccinul anti-Covid. 

De această dată, șeful statului nu a mai dorit ca momentul administrării serului Pfizer/BioNTech să fie făcut public, precum episodul din 15 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, tot la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” din București, este așteptat să se vaccineze cu a doua doză și premierul Florin Cîțu.

Klaus Iohannis a primit doza de rapel din vaccinul anti-Covid

Președintele Klaus Iohannis s-a prezentat, vineri, în fața medicilor de la Spitalul Militar, pentru doza de rapel. În urmă cu trei săptămâni, pe 15 ianuarie, șeful statului s-a vaccinat la aceeași unitate medicală din Capital cu serul Pfizer/BioNTech.

ADVERTISEMENT

Liderul de la Cotroceni a primit a doua doză de vaccin anti-Cvid, însă de această dată evenimentul nu a mai fost unul public, precum cel de la mijlocul lunii trecute.

Din informațiile oficiale, se pare că președintele Iohannis ”se simte foarte bine” și nu a întâmpinat niciun fel de reacție la administrarea dozei secunde de imunizare.

ADVERTISEMENT

”Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine”, a precizat Administraţia Prezidenţială, vineri, pentru Agerpres.

Conform procedurii medicale din campania de imunizare, președintele României a primit prima doză din vaccinul dezvoltat de Pfizer și Biontech în 15 ianuarie, iar a doua a fost administrată după 21 de zile. Luna trecută, după ce s-a vaccinat, imaginile transmise de presă, cu brațul lui Klaus Iohannis, au devenit virale pe internet.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Iohannis după prima doză de vaccin anti-Covid

În ianuarie, pe data de 12, înainte de a primi prima doză din serul anti-Covid-19, Klaus Iohannis spunea: ”Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a II-a eu mă voi vaccina public, vineri 15 ianuarie”.

Apoi, pe 15 ianuarie, imediat după ce a fost vaccinat, Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să facă același lucru, precizând că aceasta este calea pentru a scăpa de pandemia de coronavirus.

”Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă. Nu doare. Vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient și recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricție ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc! Vă doresc multă sănătate!”, a spus atunci șeful statului.

ADVERTISEMENT