Sporturi

Klaus Iohannis a refuzat propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei ministere: ”Nu au pregătirea necesară”

23.04.2019 | 17:26
Klaus Iohannis a refuzat propunerile Vioricai Dancila pentru cele trei ministere Nu au pregatirea necesara

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent la o conferință de presă, în contextul în care Guvernul așteaptă răspunsul liderului de stat pentru a lua o decizie în ceea ce privește noii miniștri propuși pentru Români de Pretutindeni, Justiție și Fonduri Europene.

Klau Iohannis a refuzat propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele trei ministere

Comitetul Executiv Național PSD i-a propus pe Oana Florea, în locul Rovanei Plumb la fotoliul Fondurilor Europene, pe Liviu Tit Brăiloiu, în locul Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și pe Eugen Nicolicea pentru Justiție, în locul lui Tudorel Toader.

”Pe de altă parte, avem cele trei demisii și, la un moment dat, aceste trei persoane vizate vor pleca, însă cele trei propuneri care au fost făcute sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcția de ministru. În consecință, nu accept această remaniere așa cum a fost propusă”, a declarat marți Iohannis.

Klaus Iohannis a refuzat propunerile Vioricăi Dăncilă pentru cele propuneri: ”Nu au pregătirea necesară”
Liderul statului a refuzat propunerile PSD pentru faptul că cei nominalizați nu au pregătirea necesară

”Am avut o discuție telefonică cu doamna prim-ministru și am rugat-o să vină cu alte propuneri”

Mai mult, șeful statului a menționat că a discutat telefonic cu Viorica Dăncilă, pentru a-i oferi alte propuneri. „Pentru a merge mai departe, am avut o discuție telefonică cu doamna prim-ministru și am rugat-o fie să vină cu alte propuneri, fie să vină pentru propuneri cu miniștri interimari până când PSD-ul vine cu propuneri pe care le vor accepta. A spus că se va gândi și va veni cu o soluție”, a dezvăluit președintele României.

De asemenea, Iohannis a venit și cu un argument care îi susține decizia, acesta legându-se de pregătirea celor trei oameni nominalizați de PSD. „Persoanele acestea nu sunt pregătite și nu au ținuta necesară pentru aceste poziții”, a afirmat Klaus Iohannis.  În prezent, situația a fost conturată de președinte astfel: „Deocamdată suntem în situația unei remanieri solicitate pe care am refuzat-o ca principiu”, a mai spus liderul statului.