News

Klaus Iohannis a semnat decretul! Augustin Lazăr iese la pensie! Cât mai stă la Parchetul General

19.04.2019 | 14:12
Klaus Iohannis a semnat decretul Augustin Lazar iese la pensie Cat mai sta la Parchetul General

Klaus Iohannis a luat decizia finală în privința situației lui Augustin Lazăr. În cursul zilei de vineri, președintele României a semnat decretul prin care procurorul general este pensionat în mod oficial. În aceste condiții , Lazăr va părăsi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, începând cu data de 27 aprilie.

Klaus Iohannis îl trimite la pensie pe Augustin Lazăr

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a semna decretul prin care îl eliberează din funcție pe Augustin Lazăr, vine în contextul controverselor iscate în ultimele zile pe seama procurorului general, mai ales de când acesta a anunțat finalizarea dosarului Revoluției din 1989.

Hotărârea șefului statului poate părea surprinzătoare, în condițiile în care Augustin Lazăr nu avea de gând să se pensioneze prea curând. Ba mai mult decât atât, acesta și-a depus candidatura pentru un nou mandat de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, lovindu-se însă de refuzul ministrului Justiției, Tudorel Toader.

Augustin LAzăr a fost pensionat în mod oficial. Klaus Iohannis a semnat decretul
Augustin LAzăr a fost pensionat în mod oficial. Klaus Iohannis a semnat decretul

Reacția oficială de la Cotroceni, după semnarea decretului prin care Augustin Lazăr este eliberat din funcție

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 19 aprilie a.c., decretul privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, la data de 27 aprilie 2019 – pensionare” , se arată în comunicatul oficial al Administrației Prezidențiale, dat publicității în cursul zilei de vineri.

Până la desemnarea unui nou procuror general, Secția pentru procurori a CSM va trebui ca în cel mai scurt timp să-l aleagă pe cel care va asigura interimatul în următoarele șase luni. Respectiva Secție a aprobat la rândul său cererea de pensionare a lui Augustin Lazăr.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât înaintarea către Preşedintele României a propunerii de eliberare din funcţie, prin pensionare, a domnului AUGUSTIN LAZĂR, procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, începând cu data de 27.04.2019” , este textul deciziei CSM.