News

Petre Daea este noul ministru al agriculturii. Social-democratul a depus jurământul

Klaus Iohannis a semnat decretul de numire în funcția de membru al Guvernului a lui Petre Daea, cel propus pentru funcția de ministru al Agriculturii de către PSD.
08.07.2022 | 10:30
Petre Daea este noul ministru al agriculturii Socialdemocratul a depus juramantul
Peter Daea va fi noul ministru al Agriculturii. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT
08-07-2022
10:28

Petre Daea a depus jurământul

Petre Daea este oficial noul ministru al agriculturii, după ce a depus jurământul la ora 13:00.  Potrivit articolului 104 Jurământul de credinţă Jurisprudenţă, Doctrină (6), din Constituție, (1) Primul-ministru, miniştrii şi ceilalţi membri ai Guvernului vor depune individual, în faţa Preşedintelui României, jurământul de la articolul 82.

 ” Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!“, a sunat jurământul depus de Petre Daea.

Ministrul PSD a anunțat că va începe munca din momentul în care va fi oficial ministru, pentru a se asigura că agricultura din România trece cu bine peste seceta din această vară.

Petre Daea, noul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale va depune jurământul astăzi, la ora 13:00. Conform News.ro, Klaus Iohannis a semnat vineri, 8 iulie 2022, decretul de numire al lui Petre Daea, propunere la care PSD a ținut neapărat să fie validată de liderul statului.

Petre Daea va depune jurământul

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunțase, miercuri, după ședința Consiliului Politic Național al partidului, că social democrații doresc să-l înlocuiască pe demisionarul Adrian Chesnoiu cu Petre Daea. Noul ministru este considerat de către Ciolacu un ”om cu experienţă şi un patriot, iubit de cei care lucrează în agricultură”.

ADVERTISEMENT

Petre Daea a anunțat că, imediat după depunerea jurământului, va începe munca în agricultură.

Vreau să mulțumesc președintelui partidului, colegilor care sunt în această structură politică care au decis azi să aloce încrederea în persoana unui om care s-a străduit să facă ce i-a dat conștiința profesională. După depunerea jurământului vă voi prezenta viziunea mea despre cum văd eu lucrurile în agricultură, cum am văzut-o întotdeauna”, a declarat Daea.

ADVERTISEMENT

Petre Daea este un personaj aparte, care a devenit cunoscut românilor în vremea când Liviu Dragnea era cel mai important om din PSD.

Probabil cel mai ”faimos” moment al lui Daea a avut loc în Parlamentul European, atunci când ministrul Agriculturii le-a ținut europenilor un discurs despre… cormorani.

ADVERTISEMENT

”A se vedea populaţia de cormorani. Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât. Vă mulţumesc pentru întrebări! Bravo!”, a transmis Daea într-un discurs ținut în Comisia pentru pescuit.

Daea fusese invitat să prezinte prioritățile României în domeniul pescuitului, pe durata în care țara noastră a deținut președinția Consiliul Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

Un alt episod amuzant cu Daea în prim plan a fost o emisiune moderată de Robert Turcescu. Pe durata emisiunii, Daea i s-a adresat jurnalistului cu apelativul ”domnul Tucă”.

“Întâlnirea mea cu Daea e însă antologică şi s-a petrecut în studioul emisiunii 100%. Petre Daea nu m-a scos din “domnul Tucă”. Mi-am pus eticheta la buzunarul camăşii, i-am atras atenţia că mă cheamă Turcescu, degeaba!”, a rememorat Turcescu, vizibil amuzat.

ADVERTISEMENT