News

Klaus Iohannis a semnat! Salarii mai mari pentru aceste categorii de salariați

16.04.2019 | 08:28
Prin decretul semant de Klaus Iohannis, cresc salariile pentru cadre didactice

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea unei legi care aduce salarii mărite pentru o categorie de români. Este vorba despre anumite catre didactice, care vor benefica de o majorare a veniturilor, dar și de o indemnizație de hrană.

Ce români vor primi salarii mai mari din luna mai

Concret, șeful statului a semnat decretul care promulgă legea privind adoptarea OUG 41/2018, care se referă la salariile personalului plătit din fonduri publice. Astfel, se vor introduce noi reglementări legate de salarizarea unor cadre didactice, începând cu luna mai.

Așadar, personalul din universitățile de stat va beneficia de indemnizație de hrană. Totodată, inspectorii școlari de specialitate și inspectorii școlari vor avea salarii crescute cu 20%.  Profesorii din învățământul special și din centrele județene de resurse de asistență educațională vor primi și ei cu 15% mai mult la salariu.

Președintele Klaus Iohannis
Prin decretul semnat de președintele Klaus Iohannis, cresc salariile pentru mai multe categorii de angajați

Și alți angajați ar putea beneficia de salarii mai mari

Pe de altă parte, decretul promulgat de șeful statului mai elimină și gărzile din limitarea sporurilor la 30% pentru cei care lucrează în unități sanitare. De o creștere a veniturilor lunare vor beneficia și cei care lucrează în Ministerul Finanțelor și în Ministerul Muncii, aceștia urmând să aibă salarii majorate în baza unor criterii care vor fi stabilite de cele două ministere.

Angajații din aceste ministere ar putea să nu fie singurii care să aibă salarii crescute. Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, vrea să își recompenseze angajații cu 35% în plus la salarii, în ciuda faptul că acest minister a fost îndelung criticat pentru faptul că nu reușește să construiască autostrăzi.

Un proiect de Hotărâre de Guvern a fost deja pus în dezbatere, iar prin el, Cuc vrea ca Transporturile să fie incluse în lista de instituții care se ocupă cu fondurile europene. Conform legii, angajații din aceste unități beneficiază de majorări ale veniturilor care pot ajunge până la 35%.