News

Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile pentru repornirea economiei: “Este primul pas după ieşirea din starea de urgenţă!” Când se deschid restaurantele

05.05.2020 | 16:43
Klaus Iohannis a vorbit despre masurile pentru repornirea economiei Este primul pas dupa iesirea din starea de urgenta Cand se deschid restaurantele
Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile pentru repornirea economiei: "Este primul pas după ieşirea din starea de urgenţă!" Când se deschid restaurantele
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a avut o şedinţă cu reprezentanţii mediului de afaceri din România pe tema repornirii economiei după încheierea stării de urgenţă. Preşedintele României a programat această întâlnire în contextul relaxării măsurilor de pe 15 mai. 

Klaus Iohannis a vorbit despre măsurile pentru repornirea economiei

Iohannis a susţinut o declaraţie de presă în care spunea că repornirea economiei după ieşirea din starea de urgenţă este prioritatară. El a spus că afacerile se vor deschide gradual, inclusiv restaurantele, barurile sau cafenelele, care deocamdată rămân închise:

ADVERTISEMENT

“Repornirea economiei este primul pas după ieșirea din urgență. Antreprenorii au probleme reale din cauza epidemiei și au nevoie de sprinjinul autorităților. Am susținut un grup de lucru la nivelul Guvernului unde mediul de afaceri participă activ.

Măsurile luate de Guvern până acum au venit în ajutorul lor. Se vor deschide gradual sectoarele economice aflate închise în perioada stării de urgență. Protejarea sănătății românilor rămâne obiectivul principal.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pericolul nu a trecut și nu există elemente că virusul va dispărea de la sine în curând. Restaurantele, hotelurile se vor redeschide gradual cu măsuri sanitare bine stabilite. Vom păstra și după 14 mai sprijinul pentru șomajul tehnic.

Vor continua să fie aplicate schemele de stat, cum sunt pentru IMM, dar vom lucra și pentru sprijinirea marilor companii. Produsele românești de calitate sunt o resursă importantă pe care o vom susține. Vrem modernizarea și digitalizarea companiilor de stat. România va ieși cu bine din această criză”, a spus Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban: “Lucrurile stau mai bine decât ne aşteptam”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seara într-o conferinţă de presă că una dintre primele măsuri pentru repornirea economiei este înfiinţarea unui fond de investiţii:

„Pot să vă spun că față de previziunile unor analiști privitor la căderea economică, lucrurile stau mai bine decât ne așteptam. Ne-am uitat la încasările la bugetul de stat și cel de sănătate.

ADVERTISEMENT

Scăderile sunt mai mici decât previziunile care au fost făcute. Acest lucru se datorează și măsurilor economice pe care le-am adoptat”, a spus premierul.

 

ADVERTISEMENT