News

Klaus Iohannis, acuzat că scindează societatea: ”A împărțit România în două”

13.05.2019 | 21:00
Klaus Iohannis acuzat ca scindeaza societatea A impartit Romania in doua

România, aceleși sânge, două lumi. În plină campanie electorală, cetățenii români discută din ce în ce mai des despre ce va urma din punct de vedere politic, își imaginează cum ar arăta țara noastră condusă de un om sau de un altul și ies în stradă pentru a-și spune nemulțumirile.

Președintele Klaus Iohannis a fost acuzat că scindează societate

Despre nemulțumiri a fost vorba și la Iași, unde a avut loc un miting al PSD. În Moldova, s-au adunat 20.000 de oameni, aduși din satele și comunele din împrejurimi, care au cucerit orașul unde și au venit să-l susțină pe Liviu Dragnea. Oamenii au venit să asculte discursul șefului PSD, iar îorașul Iași a avut ca fundal sonor sârbe și cântece patriotice din vremea Cenaclului Flacăra. Tot în Iași, la câteva zile distanță, a venit și o delegație a PNL, cu Klaus Iohannis în frunte.

Radical, se poate spune că România a fost împărțită în două, cel puțin la Iași. Imediat după eveniment, într-un comunicat, PSD a transmis că „Klaus Iohannis au împărțit România în două”. De altfel, președintele României a mai fost acuzat  d e PSD de dezbinarea poporului și după ce și-a anunțat referendumul din 26 mai. Liderul statului a susținut la rândul său un discurs, în fața simpatizanților săi.

Klaus Iohannis, acuzat că scindează societatea: ”A împărțit România în două”
Imagine surprinsă de la mitingul desfășurat la Iași

Despre referendumul din 26 mai

„Am avut astăzi o serie de consultări cu reprezentanții partidelor politice pe tema justiției din România. Am primit, în această după-amiază, delegația Partidului Național Liberal, delegația USR, delegația PMP, delegația UDMR și delegația minorităților naționale. Am discutat, evident, despre situația justiției. Toți cei prezenți astăzi s-au arătat îngrijorați de evoluția din zona justiției. Le-am spus direct că, după părerea mea, acest asalt al PSD asupra justiției, asalt care durează de mai bine de doi ani, trebuie să primească un răspuns din partea românilor.

Iar acest răspuns este, evident, un referendum pentru Justiție”, a spus șeful statului. În final, s-au decis două întrebări la care oamenii vor răspunde cu ”Da” sau ”Nu”: „1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție? 2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.