News

Klaus Iohannis, aclamat de Angela Merkel la Bruxelles după succesul de la referendum: „Felicitările le-am primit în numele românilor”

29.05.2019 | 17:47
Klaus Iohannis aclamat de Angela Merkel la Bruxelles dupa succesul de la referendum Felicitarile leam primit in numele romanilor

Klaus Iohannis a avut parte de o primire de gală la summit-ul PPE desfâșurat în cadrul Consiliului European. Președintele a fost felicitate și aplaudat marți de ceilalți lideri ai Partidului Popular European, după succesul pe care l-a înregistrat referendumul privind statul de drept. Printre liderii europeni care l-au aclamat pe Iohannis s-a numărat și cancelarul Germaniei, Angela Merkel, susțin cei de la caleaeuropeana.ro.

Klaus Iohannis, aplaudat la Bruxelles pentru succesul de la referendumul pentru Justiție

Klaus Iohannis a fost felicitate și aplaudat de toți liderii prezenți la întâlnirea Partidului Popular European, din cadrul Consiliului European. Printre cele mai importante nume care și-au arătat sprijniul pentru președintele României s-au numărat Angela Merkel, dar și liderii unora dintre cele mai importante instituții ale Uniunii Europene, precum Jean-Claude Juncker, Donald Tusk și Antonio Tajani.  Cu această ocazie, liderii PPE și-au anunțat încă o dată sprijinul pentru candidature lui Manfred Weber la șefia Comisiei Europene.

„Am fost la Bruxelles la două întâlniri politice importante, la o reuniune informală a Consiliului European și una a grupului PPE și pot să vă spun dragi români că foarte mulți europeni au apreicat pozitiv rezultatul referendumului. Felicitările le-am primit în numele românilor, în adevăratul sens al cuvântului. Repet ceea ce am spus și ce am zis și cu alte ocazii: în România Europa contează. Între timp numărătoarea se apropie de sfârșit. Avem deja confirmate date care arată foarte bine. Aproape 6,5 milioane de români au răspuns un ”DA” hotărât referendumului. Este un foarte mare succes care în se datorează vouă”, a explicat Iohannis, la o conferință de presă desfășurată miercuri, 29 mai, cu ocazia căreia le-a cerut demisia ministrului de interne, Carmen Dan și ministrului de externe, Teodor Meleșcanu.

Klaus Iohannis, aplaudat de Angela Merkel și ceilalți lideri PPE după reușita de la referendumul pentru Justiție
Klaus Iohannis, aplaudat de Angela Merkel și ceilalți lideri PPE după reușita de la referendumul pentru Justiție *foto: caleaeuropeana.ro

Care au fost întrebările la care au fost invitații românii să voteze la Referendum

Potrivit Biroului Electoral Central, prezența finală la urne pe teritorul României la referendumul convocat de președintele Klaus Iohannis a fost de 41,28%. Referendumul din 26 mai a a chemat cetățenii români să își exprime opinia cu privire la două întrebări: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” și  „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”