ADVERTISEMENT
News

Klaus Iohannis, anunţ important despre tăierea pensiilor şi a salariilor: “Bugetul trebuie construit cu mare grijă”

Autor: Adrian Ilie | 09.09.2020 | 18:59
Klaus Iohannis, anunţ important despre tăierea pensiilor şi a salariilor:
Președintele Klaus Iohannis/ Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a exclus posibilitatea ca bugetul pe anul 2021 să prevadă înghețarea pensiilor sau tăieri de salarii în sectorul bugetar, el catalogând aceste speculații drept ”o prostie pesedistă”. Președintele susține că nu există niciun motiv pentru asemenea măsuri în condițiile în care economia își revine din criză.

ADVERTISEMENT

Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii, este o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale”, a declarat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări puse în cadrul conferinței de presă susținute de președinte, marți, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a spus că măsurile de austeritate nu se impun deoarece momentul de cădere a economiei a trecut, iar acum și-a reluat creșterea după trimestrul II, când pandemia a afectat în mod deosebit activitatea economică.

ADVERTISEMENT

Este exclus așa ceva. Economia a trecut prin recul, acum își revine. Noi ne pregătim pentru ani de creștere, nu ani de reducere”, a continuat șeful statului.

”Abordare populistă și electoralistă a PSD”

Referindu-se la bugetul pe anul viitor, președintele a spus că Guvernul ar trebui să-l supună aprobării Parlamentului care va rezulta din alegerile din această toamnă, nu celui în funcție.

ADVERTISEMENT

Bugetul trebuie construit cu mare grijă. Este important ca bugetul să fie adoptat de viitorul Parlament, nu de cel actual, unde vedem tot felul de abordări neprincipiale”, a adăugat președintele.

Invitat să comenteze documentul elaborat de fostul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (PSD), prin care acesta recunoștea încă din 2019 că nu sunt bani pentru majorarea cu 40% a pensiilor, Iohannis a spus:

ADVERTISEMENT

N-ar fi existat bani nici în  condițiile în care n-am fi avut pandemia și criza economică. Acum este clar că bugetul s-a restrâns considerabil (…) Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că bugetul țării nu permite tot ce dorim. Este regretabil că PSD nu a înțeles nimic de aici și  continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut mai mult, iar încercarea PSD de a corecta ceva ce nu se poate corecta este pur și simplu jalnică, o abordare populistă și electoralistă care nu le face cinste”, a conchis șeful statului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!