News

Klaus Iohannis, anunț pentru părinți. De ce nu se deschid, de fapt, școlile în România

28.04.2020 | 18:54
Klaus Iohannis anunt pentru parinti De ce nu se deschid de fapt scolile in Romania
ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis, președintele Statului, a făcut un anunț pentru părinți și a explicat de ce nu se deschid, de fapt, școlile în România în anul școlar aflat în curs.

Klaus Iohannis, anunț pentru părinți. De ce nu se deschid, de fapt, școlile în România

În urmă cu o zi, autoritățile au decis ca anul școlar 2019-2020 să nu se mai reia în aceste luni, urmând ca elevilor să li se încheie situația și să revină în bănci doar din septembrie.

ADVERTISEMENT

Klaus Iohannis a vorbit despre acest aspect educațional în conferința de presă de marți. Printre altele, Șeful Statului a explicat părinților de ce s-a luat această măsură radicală.

”Foarte mulți părinți au o problemă, dar pe de altă parte gândiți-vă ce problemă ar avea dacă copilul vine bolnav acasă și aduce boala în familie”, a spus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Iohannis: ”Distanțarea socială nu poate fi realizată în școli”

Klaus Iohannis recunoaște că oficialii români s-au inspirat dintr-un studiu extern atunci când au decis ca școlile să nu se mai deschidă în țara noastră.

Este un studiu făcut de Institutul Pasteur care au ajuns la această concluzie, care ne arată că situația în școli este complicată.

ADVERTISEMENT

Decizia de a nu deschide școlile din România s-a bazat pe faptul că distanțarea nu poate fi realizată pentru că sunt școli care lucrează în schimburi, elevii pot aduce boala acasă, unde mulți trăiesc și cu bunicii. Din aceste motive, am decis să nu redeschidem școlile decât pentru clasele terminale.

Despre elevii din clasele terminale, Iohannis a spus că aceștia nu sunt obligați să vină la ore, decât în măsura în care consideră că e necesar pentru a pregăti viitoarele examene.

ADVERTISEMENT

Aceștia nu sunt obligați să meargă la școală, dar au această oportunitate să pregătească examenele. Când dintr-un ciclu întreg merge doar o clasă, se pot realiza condiții de distanțare”.

În Danemarca, s-au deschis școlile dar acolo sunt mai puține școli în care se învață în schimburi sau fără apă curentă”, a mai adăugat liderul de la Cotroceni.

ADVERTISEMENT