News

Klaus Iohannis anunță înăsprirea restricțiilor. Limitarea circulației noaptea, „probabil de la ora 22:00″

09.03.2021 | 18:37
Klaus Iohannis anunta inasprirea restrictiilor Limitarea circulatiei noaptea probabil de la ora 2200
Klaus Iohannis anunță înăsprirea restricțiilor. Limitarea circulației noaptea, „probabil de la ora 22:00" Sursa foto: Inquam Photos /Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Președintele Klaus Iohannis a anunțat înăsprirea restricțiilor pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Potrivit șefului statului, circulația pe timp de noapte va fi restricționată, „probabil de la ora 22:00”.

Klaus Iohannis a precizat că starea de alertă în România va fi prelungită pe parcusul acestei săptămâni. Toate restricțiile vor rămâne valabile.

ADVERTISEMENT

Dacă până acum puteam să circulăm fără declarații până la ora 23:00, de acum înainte o vom putea face decât până la ora 22:00. Șeful statului a încheiat spunând că autoritățile nu au în vedere instituirea unui lockdown de Paște.

Klaus Iohannis anunță înăsprirea restricțiilor. Limitarea circulației noaptea, „probabil de la ora 22:00″

Președintele a precizat că situația creată de pandemie în țara noastră a început să se înrăutățească: „vreau să atrag atenția totuși că cifrele din ultima săptămână privind evoluția pandemiei de COVID-19 sunt îngrijorătoare”.

ADVERTISEMENT

„Tendința de creștere este evidentă și din toate părțile ni se spune că presiunea pe secțiile de Terapie Intensivă este tot mai mare. Dragii mei, haideți să nu irosim ceea ce am câștigat până acum prin campania de vaccinare, campanie de vaccinare care merge foarte bine”, a declarat Klaus Iohannis.

„Iată că deja până acum s-au vaccinat peste 1 milion de români, iar numărul de doze administrate crește de la o zi la alta. Numărul de centre de vaccinare crește de la o săptămână la alta, astfel încât până în vară să avem un nivel foarte bun de vaccinare a populației”, a precizat șeful statului.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, președintele avertizează că evoluția ar putea să se irosească: „dar până atunci trebuie să avem grijă, să nu ne înecăm la mal! Starea de alertă va fi prelungită în această săptămână, din cauza numărului relativ mare de îmbolnăviri, și restricțiile care sunt în vigoare vor fi păstrate, iar circulația pe timp de noapte, care este restricționată acum de la ora 23:00, va fi restricționată mai devreme, probabil începând de la ora 22:00”.

Iohannis a încheiat într-o notă optimistă: „Și, în final, un mesaj care cred că este important pentru mulți: pot să vă spun foarte clar, dragi români, că nu avem în vedere un lockdown de Paște”.

ADVERTISEMENT

Restricțiile de deplasare pe timpul nopții au fost introduse în luna noiembrie a anului 2020, prin Hotărârea nr. 52 a CNSU. Cel mai probabil o să fie modificată și ora până la care pot funcționa restaurantele. Acestea urmând a fi păstrate deschide tot până la ora 22:00, nu până la 23:00, cum este în momentul de față.

ADVERTISEMENT